Cătălina a murit de COVID-19, la o lună după ce a născut. Tânăra de 24 de ani din Botoșani era nevaccinată

Cătălina a murit de COVID-19, la o lună după ce a născut. Tânăra de 24 de ani din Botoșani era nevaccinată
Cătălina a murit de COVID-19, la o lună după ce a născut. Tânăra de 24 de ani din Botoșani era nevaccinată / Foto ilustrație: Pixabay.com
Publicat: 28/10/2021, 11:04
Actualizat: 28/10/2021, 11:31

Cătălina, o mămică de 24 de ani din Botoșani, care a murit după ce s-a infectat cu virusul COVID-19, a lăsat în urmă un copilaș de o lună.

Femeia, dintr-o localitate din județul Botoșani, a născut pe 24 septembrie, înainte de termen, un bebeluș prematur, scrie botosaninews.ro.

Din nefericire, imediat după naștere, Cătălina s-a simțit rău și a fost diagnosticată cu bronhopneumonie severă și COVID.

Plămânii femeii erau afectați în procent de 70%. Cătălina a fost transferată pe secția ATI a Spitalului Județean, unde a fost intubată.

Starea tinerei s-a agravat și marți a fost răpusă de COVID. Femeia nevaccinată lasă în urmă un bebeluș, care, potrivit medicilor, se află în stare bună, deși născut prematur.

„Cu sufletul la gura așteptam să îmi spună cineva ca ai revenit acasă, ca ești bine, lângă copilașul tău.. Dar, atât de multă nedreptate în viata fiecăruia și în aceasta lume”, scrie o amică a femeii decedate.

91,2% dintre decesele COVID înregistrate în săptămâna 18-24 octombrie au fost ale unor persoane nevaccinate, informează INSP.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult