Câte clase are Cătălin Scărlătescu, de fapt! Chef-ul de la Antena 1 nu are nici BAC-ul dat

Câte clase are Cătălin Scărlătescu, de fapt! Chef-ul de la Antena 1 nu are nici BAC-ul dat
Cătălin Scălătescu / Sursa foto: Facebook
Publicat: 14/05/2023, 09:41
Actualizat: 14/05/2023, 09:44

Și-a câștigat notorietatea în calitate de jurat la show-uri culinare. Alături de Florin Dumitrescu și Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. Puțină lume știe, însă, câte clase are, de fapt, juratul de la „Chefi la cuțite”.

Încă din adolescență, Cătălin Scărlătescu și-a descoperit pasiunea pentru gastronomie. De aceea, a pus școala pe loc secund și și-a îmbunătățit abilitățile în domeniul pe care îl iubea și care avea să-i aducă, de altfel, și celebritatea.

Puțină lume știe că celebrul bucătar nu și-a finalizat studiile liceale și nu a dat nici măcar examenul de bacalaureat.

Cătălin Scălătescu / Sursa foto: Facebook
Cătălin Scălătescu / Sursa foto: Facebook

Unde a lucrat Scărlătescu până să ajungă celebru

La doar 16 ani deja lucra la un hotel de pe litoralul românesc, era curier. Doi ani mai târziu, a început să se ocupe de manipularea mărfii și de curățenie, iar apoi a intrat și în bucătărie la curățat de legume. La scurt timp, Cătălin Scărlătescu pleacă pe mare, pe un vapor cargo ca stewart. După această experiență s-a îndreptat către Germania, unde a lucrat într-un restaurant cu renume, scrie Cancan.ro.

Revenit în țară, Cătălin Scărlătescu s-a angajat ca bucătar șef la restaurantul Angels. Ulterior, devine executive manager la Museum și copartener la restaurantul „Il Gambero Rosso“. Își începe și cariera în televiziune, iar în prezent și-a deschis propriul restaurant.

Cătălin Scărlătescu, despre cum să îți dai seama dacă ești PĂCĂLIT într-un local

Având în vedere experiența sa din bucătărie, chef Scărlătescu a vorbit recent în discuție o problemă delicată, care le dă de cap clienților.

Cătălin Scărlătescu a dezvăluit cum îți dai seama dacă ești păcălit la restaurant. Se pare că în multe astfel de locații se practică această activitate, clienții fiind mințiți în legătură cu originea produselor pe care le comandă, ca mai apoi, în farfurie, să primească de fapt, altceva.

Invitat în cadrul podcastului lui Mihai Morar, Cătălin Scărlătescu a explicat că el merge pe premisa calității în locațiile sale.

Cu toate acestea, în România, multe dintre restaurante încă își mai păcălesc clienții atunci când anunță că produsele lor sunt proaspete, spre exemplu.

„Dacă vrei să îți dai seama de un restaurant cât de fantastic e nu intra în restaurant, du-te în spate la gunoi și ai să vezi acolo ce scrie pe cutii. Pește de captură (în meniu n.r) și vezi chestiile alea de polistiren cu numele tuturor fermelor din Grecia de pește.

Vă recomandăm să citiți și:

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Mesajul emoționant pe care l-a ales Narcisa pentru coroana lui Mădălin. Tânăra i-a vizitat mormântul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Decizie pentru cei care primesc pensia PRIN POȘTĂ. Anunțul venit chiar astăzi, 27 APRILIE
Secretul unui pui suculent și delicios. Sfat de aur de la Jamie Oliver
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Război total după lansarea filmului Buzz House! Reacția lui Selly, după acuzațiile grave la adresa...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce s-a întâmplat după ce oamenii de știință au declanșat mini-cutremure în laborator