Câți bani a adus Arena Națională la bugetul local din București, de la începutul anului

Câți bani a adus Arena Națională la bugetul local din București, de la începutul anului
Foto: FRF / Facebook
Publicat: 19/05/2022, 15:19

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, joi, câți bani a adus la bugetul local Arena Națională, prin contractele de închiriere a celebrului stadion.

„Arena Națională aduce bani la bugetul municipalității. De la începutul anului și până acum, Primăria Capitalei a încasat 3,2 milioane de lei pentru contractele de închiriere semnate”, a anunțat, joi, Nicușor Dan.

Potrivit edilului, cea mai mare sumă (1,5 milioane de lei) a venit de la închirierea Arenei Naționale pentru Saga Festival, care va avea loc între 3 și 5 iunie „și pentru care pregătirile au început deja”.

„Am obținut de asemenea venituri din meciuri de fotbal, concerte, conferințe sau târguri. E nevoie ca bunurile municipalității să aducă bani și dezvoltare pentru București”, a mai anunțat Nicușor Dan.

Arena Națională a rămas fără pază

Gândul a dezvăluit recent că Arena Națională a rămas fără pază după ce Primăria Capitalei a ales să nu mai prelungească contractul firmei care asigura securitatea. Până la organizarea unei licitații, de paza stadionului se ocupă Poliția Locală, în condițiile în care, săptămâna trecută, un grup de copii ar fi intrat pe teren și ar fi „încins” o partidă de fotbal.

Până la organizarea unei noi licitații, de paza Arenei Naționale se vor ocupa polițiștii locali, în condițiile în care, pe fondul lipsei de supraveghere, săptămâna trecută, un grup de copii ar fi intrat pe teren și ar fi jucat o partidă de fotbal.