Caz REVOLTĂTOR în celula E 7.25 la Penitenciarul Gherla. Cum și-a găsit sfârșitul un bărbat condamnat pentru nerespectarea ordinului de protecție

Caz REVOLTĂTOR în celula E 7.25 la Penitenciarul Gherla. Cum și-a găsit sfârșitul un bărbat condamnat pentru nerespectarea ordinului de protecție
Sursa FOTO: rawpixel.com
Publicat: 10/07/2024, 12:20
Actualizat: 10/07/2024, 12:20

Caz revoltător la Penitenciarului de Maximă Siguranță Gherla. Condamnat la un an și zece luni pentru nerespectarea unui ordin de protecție, un bărbat a fost ucis în baia Penitenciarului de Maximă Siguranță Gherla, de către colegii săi de celulă, toți cu condamnări pentru omor. În celula E 7.25 a Penitenciarului Gherla erau opt bărbați: cinci condamnați pentru omor, doi pentru tâlhărie și O.C.D.

PressOne, care a a documentat cazul acestui om, a cerut explicații Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) pentru decizia de a închide o persoană cu o condamnare de sub doi ani într-o cameră cu condamnați pentru omor.

Oficialii ANP au informat redacția că bărbatul ucis se afla acolo „din motive ce țin de conduita anterioară pe care a adoptat-o în detenție”. Mai multe despre întâmplările din penitenciar, în articolul realizat de PressOne.

Totul a început, după ce un bărbat în vârstă de 47 de ani a fost condamnat la un an, 10 luni și 20 de zile de închisoare pentru nerespectarea unui ordin de protecție. În general, ordinul de protecție presupune interdicții după cauze de violență domestică, dar în cazul bărbatului nu au fost publicate exact circumstanțele condamnării, potrivit informațiilor PressOne.

Cu cine l-au pus în celulă pe bărbatul condamnat pentru nerespectarea ordinului de protecție

Pe motiv că a avut în centru mai multe abateri disciplinare, după cum susține sistemul penitenciar, bărbatul a fost transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranță Gherla, județul Cluj.

Conducerea penitenciarului a decis să îl întemnițeze pe bărbat într-o cameră cu doi condamnați pentru omor calificat.  Unul dintre cei doi efectua o condamnare pe viață, iar celălalt avea de ispășit o pedeapsă definitivă de 20 de ani și o condamnare în primă instanță de 30 de ani pentru o altă tentativă de omor, petrecută, de asemenea, în penitenciar.

Deţinuţii care prezintă risc pentru siguranţa penitenciarului sunt cazaţi separat, în camere special amenajate în cadrul secţiilor de maximă siguranţă (articolul 29), mai scrie PressOne.

„Mi-a zis să aleg între viață și moarte”

Cum s-a întâmplat totul și ce a dus la sfârșitul bărbatului, condamnat pentru încălcarea ordinului de protecție, dar încercarat în aceeași celulă cu bărbați închiși pentru omor? – Astfel, pe data de 10 septembrie 2023, în jurul orei 22:30, Ionuț Ursz, condamnat la 20 de ani și șeful camerei, a atacat un deținut mai tânăr, pe A.V. Preda (condamnat la 13 ani). Ursz l-a lovit în coaste. Preda a căzut la podea. Ursz l-a călcat pe cap cu piciorul, a scris PressOne.

„Ursz mi-a zis să aleg între viață și moarte. Mi-a zis că trebuie să mă duc cu X (alt deținut) să-l bat pe O.C.D. în cambuză (n.r. compartiment destinat bagajelor)”, a declarat A.V. Preda, deținutul victimă-agresor.

În următoarele ore, Ursz a îndemnat mai mulți deținuți din cameră să îl ucidă pe O.C.D. Victima obișnuia să doarmă în acel compartiment, pentru a fi ferit de colegii lui, spun anchetatorii. Aici era trimis „la colț” de șefii camerei.

Bărbații din celulă se aflau sub influența alcoolului

Bătut și sub constrângerea amenințărilor lui Ionuț Ursz, Preda l-a atacat pe O.C.D. la intrarea în baie și l-a lovit repetat. A intervenit Aurel-Flaviu Mălina (condamnat pe viață). El a strangulat victima cu un fir de pescuit. Firul era folosit în baia camerei ca picurător într-o instalație artizanală de produs alcool din fructe.

Până a urmă, relatările spun că Ursz a fost cel care l-a ucis pe bărbatul condamnat la nici doi ani de închisoare, cu un picior în ceafă. Crima a fost descoperită câteva ore mai târziu, iar inițial deținuții din cameră au susținut că omul s-a sinucis.

CITIȚI ȘI:

Avem meniul! Ce mănâncă în fiecare zi pușcăriașii din Penitenciarul Gherla. Acuzații grave din partea unui deținut

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Dentista Marina Gavril ar fi fost ucisă la comandă. Luni a fost înmormântată în R....
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Detalii terifiante din ancheta crimei de la Brăila! Unde a fost descoperit ADN-ul suspectului care...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în...
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Meteorologii anunță o scurtă pauză de la căldură, dar apoi canicula revine în forță