Cazul profesorului care care instigă la nepurtarea măștii. Orban: Trebuie să părăsească învățământul. / CTP: L-aș trimite la cimitir, să sape gropile celor uciși de COVID-19

Redactor:
Madalina Prundea
Cazul profesorului care care instigă la nepurtarea măștii. Orban: Trebuie să părăsească învățământul. / CTP: L-aș trimite la cimitir, să sape gropile celor uciși de COVID-19
Profesorul cu mască din Oradea nu renunță la poziția inițială: "Ne obligă să fim ca niște animăluțe în ţarc"

Premierul Ludovic Orban este de părere că profesorul din Oradea care a postat pe rețelele de socializare un video în care îndeamnă privitorii să nu poarte mască, filmare în care apar și elevi, ar trebui să părăsească sistemul de învățământ. Cadrul didactic a fost criticat ferm și de gazetarul Cristian Tudor Popescu.

„Aici trebuie sancționat fără discuție. Asta este o obligație legală, portul măștii în școală este obligatoriu, este principala formă prin care noi protejăm sănătatea copiilor noștri, iar dacă un cadru didactic incită copiii să nu poarte mască, după părerea mea trebuie să părăsească învățământul”, a declarat premierul Ludovic Orban, la Galați, ca răspuns la întrebarea jurnaliștilot privind cazul profesorului de la Oradea.

Este vorba profesorul de la Liceul Sportiv din Oradea care a  a realizat un protest împotriva măștilor de protecție, în sala de clasă, implicându-i și pe elevi. Cadrul didactic s-a filmat purtând o mască de clovn și criticând supunerea față de regulile de limitare a răspândirii coronavirusului.

Amendat cu 2.500 de lei

În urma viralizării filmării, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Bihor a anunțat că va depune o plângere penală pe numele profesorului.

În ceea ce privește suspendarea lui, inspectorul școlar general a declarat că din punct de vedere legal este imposibil în acest moment să fie suspendat. „Chiar și pentru un astfel de gest. Este abrogat acel articol care ne permitea să-l suspendăm pe perioada cercetării disciplinare”, a spus Virgil Blage.

Pe de altă parte, polițiștii din Bihor l-au sancționat pentru gestul său. „S-a stabilit că profesorul în cauză a încălcat prevederile legale în domeniul protecției sanitare și s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă a acestuia (2.500 lei ), conform prev. art. 65 lit h din Legea nr. 55/2020, raportat la art. 1 Anexa 2 din HG 782/2020, pentru neportul măștii de protecție în spații publice închise/la locul de muncă”, se arată într-un comunicat al IPJ Bihor, citat de Libertatea.

Cristian Tudor Popescu: „Un soi de troglodit”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat, la Digi24, că profesorul în cauză este „un soi de troglodit” care folosește copiii ca pe „o masă de manevră” pentru a-și transmite mesajul.

„Asta mi se pare o chestiune penală. Nu știu cum ar putea să mai rămână în sistemul didactic această persoană. Normal mi se pare ca în 24 de ore să fie dat afară din orice școală din țara asta, să nu mai aibă dreptul vreodată să mai predea”, a spus Cristian Tudor Popescu. „Eu l-aș trimite pe acest domn la cimitir să facă muncă în folosul comunității, să sape gropile pentru înmormântarea celor uciși de Covid-19”, a adăugat gazetarul.

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
Restaurant deschis în pandemie. Ce a decis să facă un chef cu banii de la...
Un influencer urmărit de 1 milion de oameni a murit de COVID-19, deși era convins...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
O corporatistă și-a găsit iubirea în tramvai. Ce a pățit după
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Ceaușescu. Strategia lui avea să aducă sfârșitul....
Un medic de la Colentina RUPE TĂCEREA. Cu ce medicament s-a tratat el de covid-19,...
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ziaristul care s-a luptat cu presa, detectivii particulari, izolarea, ameninţările şi cu un colos financiar...
×

Urmăriți GÂNDUL LIVEBucureștiul se află de azi noapte în scenariu roșu! Au fost închise școlile liceele, restaurantele, teatrele și cinematografele, iar masca este obligatorie inclusiv pe stradă. După mai multe gafe ale prefecturii, creșele și grădinițele rămân deschise. https://www.gandul.ro/19522894Alexandru Rafila, Lucian Romașcanu și Dan Barna, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Marţi, 20 octombrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide