Cazul profesorului care care instigă la nepurtarea măștii. Orban: Trebuie să părăsească învățământul. / CTP: L-aș trimite la cimitir, să sape gropile celor uciși de COVID-19

Cazul profesorului care care instigă la nepurtarea măștii. Orban: Trebuie să părăsească învățământul. / CTP: L-aș trimite la cimitir, să sape gropile celor uciși de COVID-19
Profesorul cu mască din Oradea nu renunță la poziția inițială: "Ne obligă să fim ca niște animăluțe în ţarc"
Publicat: 23/09/2020, 16:30

Premierul Ludovic Orban este de părere că profesorul din Oradea care a postat pe rețelele de socializare un video în care îndeamnă privitorii să nu poarte mască, filmare în care apar și elevi, ar trebui să părăsească sistemul de învățământ. Cadrul didactic a fost criticat ferm și de gazetarul Cristian Tudor Popescu.

„Aici trebuie sancționat fără discuție. Asta este o obligație legală, portul măștii în școală este obligatoriu, este principala formă prin care noi protejăm sănătatea copiilor noștri, iar dacă un cadru didactic incită copiii să nu poarte mască, după părerea mea trebuie să părăsească învățământul”, a declarat premierul Ludovic Orban, la Galați, ca răspuns la întrebarea jurnaliștilot privind cazul profesorului de la Oradea.

Este vorba profesorul de la Liceul Sportiv din Oradea care a  a realizat un protest împotriva măștilor de protecție, în sala de clasă, implicându-i și pe elevi. Cadrul didactic s-a filmat purtând o mască de clovn și criticând supunerea față de regulile de limitare a răspândirii coronavirusului.

Amendat cu 2.500 de lei

În urma viralizării filmării, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Bihor a anunțat că va depune o plângere penală pe numele profesorului.

În ceea ce privește suspendarea lui, inspectorul școlar general a declarat că din punct de vedere legal este imposibil în acest moment să fie suspendat. „Chiar și pentru un astfel de gest. Este abrogat acel articol care ne permitea să-l suspendăm pe perioada cercetării disciplinare”, a spus Virgil Blage.

Pe de altă parte, polițiștii din Bihor l-au sancționat pentru gestul său. „S-a stabilit că profesorul în cauză a încălcat prevederile legale în domeniul protecției sanitare și s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă a acestuia (2.500 lei ), conform prev. art. 65 lit h din Legea nr. 55/2020, raportat la art. 1 Anexa 2 din HG 782/2020, pentru neportul măștii de protecție în spații publice închise/la locul de muncă”, se arată într-un comunicat al IPJ Bihor, citat de Libertatea.

Cristian Tudor Popescu: „Un soi de troglodit”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat, la Digi24, că profesorul în cauză este „un soi de troglodit” care folosește copiii ca pe „o masă de manevră” pentru a-și transmite mesajul.

„Asta mi se pare o chestiune penală. Nu știu cum ar putea să mai rămână în sistemul didactic această persoană. Normal mi se pare ca în 24 de ore să fie dat afară din orice școală din țara asta, să nu mai aibă dreptul vreodată să mai predea”, a spus Cristian Tudor Popescu. „Eu l-aș trimite pe acest domn la cimitir să facă muncă în folosul comunității, să sape gropile pentru înmormântarea celor uciși de Covid-19”, a adăugat gazetarul.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Apare un nou EURO. Ce se va întâmpla cu numerarul
Miliardar român, fără noroc în dragoste. Dat în judecată de a patra nevastă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Veniturile din toată lumea se vor micșora până în 2050 din cauza schimbărilor climatice