Cazul românului rămas fără penis în urma unei greșeli medicale. Dosarul bărbatului ajunge în instanță: „Puțin probabil că voi supraviețui până la sfârșitul procesului”

Cazul românului rămas fără penis în urma unei greșeli medicale. Dosarul bărbatului ajunge în instanță: „Puțin probabil că voi supraviețui până la sfârșitul procesului”
Cazul românului rămas fără penis în urma unei greșeli medicale. Dosarul bărbatului ajunge în instanță: „Puțin probabil că voi supraviețui până la sfârșitul procesului”
Publicat: 07/02/2021, 18:43

Costică Maroleanu (60 ani), românul care a rămas fără penis dupa un tratament inadecvat al medicilor de la Spitalul Judetean Buzau, crede că nu va mai prinde finalul procesului. După 6 ani de anchetă, dosarul penal pentru vătămare corporală în cazul bărbatului a ajuns pe masa judecătorilor.

Totul a început în anul 2014

În noiembrie 2014, Costică Maroleanu a fost transportat de urgență la spital, prezentând simptomele unei insuficiențe renale. Pacientul a fost consultat de medicii de gardă și apoi internat la secția de Terapie Intensivă, unde a rămas timp de trei zile. Probleme au început să apară imediat, întrucât asistentele i-ar fi montat greșit sonda urinară.

Deși durerile continuau să crească în intensitate, Costică Maroleanu susține că nu a fost consultat de niciun medic, ci a primit, în schimb, doar câteva calmante. Când în cele din urmă un doctor i-a acordat atenție, organul sexual al pacientului era, în mare parte, cangrenat, drept urmare acesta a fost operat.

Problemele sale nu s-au oprit însă aici. În urma unor complicații, buzoianul a fost transferat la Spitalul Militar Central „Carol Davila” din București, unde specialiștii au constat că necroza cuprinsese organul genital aproape în întregime, iar riscul de septicemie era iminent.

Drept urmare, în urma numeroaselor consultații, medicii din Capitală au decis că singura soluție este să-i amputeze penisul pacientului.

Bărbatul a dat în judecată Spitalul Județean Buzău, acuzând medicii de acolo de malpraxis. După şase ani de anchetă, el a obţine o mică victorie. Dosarul penal pentru vătămare corporală gravă a ajuns pe masa judecătorilor, relatează Adevărul.ro.

E greu de crezut că voi mai găsi vreodată o soluţionare favorabilă cauzei mele. Eu deja am o hotărâre irevocabilă în civil, prin care se spune clar că am fost victima unui malpraxis, însă e doar o rezoluţie care nu obligă pe nimeni cu nimic şi nici nu sancţionează pe cei care m-au mutilat”, se plânge victima malpraxisului.

Bărbatul crede că nu va mai apuca sfârşitul procesului

„Eu, acum, mai cred că se va face vreodată dreptate şi că cei care au greşit vor fi pedepsiţi? E puţin probabil ca voi supravieţui până la sfârşitul acestui proces. Nu ştiu dacă mai pot lupta până la capăt, mai ales că între timp starea mea de sănătate s-a deteriorat foarte mult”, spune Maroleanu.

În anul 2017, Costică Maroleanu a câștigat un un prim proces în civil, judecătorii hotărând că mutilarea s-a produs în urma unui malpraxis, și s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva a patru medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

În ciuda faptului că a cerut despăgubiri record de 500.000 de euro în cadrul procesului civil, bărbatul nu a primit nimic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”