Cazurile de Covid în Germania au atins un nivel record. Primii pacienți transferați în străinătate

Cazurile de Covid în Germania au atins un nivel record. Primii pacienți transferați în străinătate
Cazurile de Covid în Germania au atins un nivel record. Primii pacienți transferați în străinătate/ Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 18/11/2021, 19:32

Germania a raportat cea mai mare creștere a infecțiilor cu Covid-19 într-o singură zi, iar cancelarul Angela Merkel a declarat că situația „dramatică” este rezultatul celui de-al patrulea val „. Germania a luat decizia de a transfera pacienți în străinătate, întrucât medicii din secțiile de ATI susțin că sistemul sanitar a ajuns la saturație, în special din lipsa personalului medical.

Institutul Robert Koch (RKI), centrul german de control al bolilor și de combatere a acestora, a raportat 65.371 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, o creștere de 12.545 de noi infecții în comparație cu perioada de 24 de ore anterioară.

Aproximativ 100 din cele 400 de districte ale Germaniei mai aveau joi un singur pat liber la ATI, iar alte districte au raportat zero paturi de ATI disponibile.

Numărul pacienţilor înfectați cu COVID-19, internaţi la terapie intensivă, este de circa 3.400 în prezent, numărul fiind mai mic decât cel înregistrat în perioada de vârf a valului trei, când a ajuns la 5.700.

De asemenea Germania se confruntă și cu o acută lipsă de personalul medical, fapt ce a determinat o diminuare a capacităţilor secţiilor de ATI şi a numărului de paturi disponibile.

„Situația actuală a pandemiei în Germania este dramatică, nu pot să o spun altfel”, a declarat Merkel.

Țara a raportat 264 de decese legate de Covid-19 de miercuri până joi, ceea ce a dus numărul total de decese de la începutul pandemiei la 98.000 de persoane în Germania, potrivit datelor RKI.

Rata de incidență pe șapte zile în Germania a atins, de asemenea, un nivel record de 336,9 cazuri la 100.000 de persoane, în creștere de la 249,1 cazuri raportate în urmă cu o săptămână, potrivit RKI.

Germania are o rată de vaccinare de 67% din populație, complet vaccinată.

Un comunicat al Crucei Roșii spune că Serviciile sanitare sunt au ajuns la saturație din cauza pacienților Covid-19, iar intervențiile chirurgicale care nu reprezintă o urgență trebuie să fie amânate, până când situația epidemiologică o va permite.

„Serviciile sanitare sunt saturate, intervenţiile chirurgicale care nu sunt necesare, trebuie amânate, incidenţa creşte şi în fiecare zi se anunţă cifre record de infectări”, rezumă situaţia într-un comunicat comun Crucea Roşie din Bavaria şi alte organizaţii.

În Germania, ca în România. Pacienţii nevaccinaţi ocupă secțiile de ATI

„Actuala saturaţie a secţiilor de ATI şi a serviciilor de urgenţă, cauzată în bună parte de pacienţii nevaccinaţi, face ca situaţia să fie în mod clar dramatică. Există bolnavi în stare gravă şi cazuri urgente ce trebuie transferate la spitale aflate la mare distanţă”, remarcă şeful Crucii Roşii bavareze, Theo Zellner.