Ce deținuți au fost aduși în celula „monstrului” Gheorghe Dincă. „Sunt criminali ca și el”

Ce deținuți au fost aduși în celula „monstrului” Gheorghe Dincă. „Sunt criminali ca și el”
Gheorghe Dincă
Publicat: 12/04/2022, 17:31
Actualizat: 12/04/2022, 17:37

Deținutul Gheorghe Dincă, cunoscut publicului larg drept „monstrul de la Caracal”, are cinci noi colegi de celulă, considerați drept deosebit de periculoși. Acesta încearcă să se descurce, în condițiile în care nu are prieteni și nici nu primește vizite, pachete, ori bani de la familia lui.

Gheorghe Dincă a devenit cunoscut la sfârșitul lui iulie 2019, când a fost acuzat că a răpit, violat și ucis două fete, pe care le-ar fi ars apoi în niște butoaie din tablă pe care le avea în curte.

Pe lângă crimele oribile pentru care Dincă a fost deja trimis în judecată, cazul a scos în evidență și incompetența autorităților care nu au reușit s-o localizeze și s-o salveze pe Alexandra Măceșanu, cu toate că victima a sunat de trei ori la serviciul de urgență 112.

Când procurorul a permis descinderea în casa suspectului, fata fusese deja incinerată, cu smoală, în butoiul criminalului.

Intens mediatizat, cazul i-a impresionat până și pe cei mai sângeroși infractori închiși în aresturile și penitenciarele din țară, care au anunțat că, dacă vor avea ocazia, îl vor ucide.

Tocmai de aceea, Dincă a primit statutul de persoană vulnerabilă și a fost închis separat, alături de alți indivizi aflați în pericol.

Inițial, Gheorghe Dincă a fost încarcerat singur în cameră și a avut mari probleme de adaptare în detenție.

În februarie, acesta a redactat o scrisoare de patru pagini în penitenciar, în care spunea că reclamă România la CEDO și cerea bani de la statul român pe motiv că, după părerea lui, ancheta nu ar fi fost făcută corect.

În același timp, deținutul poreclit și „monstrul de la Caracal” s-a mai plâns și de gustul mâncării, despre care a spus că este prea „acră”

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Gândul, că Gheorghe Dincă se află acum în Penitenciarul Craiova, unde este încarcerat în regim de maximă siguranță.

Acesta s-ar afla închis alături de alte cinci persoane, care, la fel ca și el, sunt încă judecate, fără să fi fost condamnate definitiv.

Dincă nu a fost vizitat niciodată la închisoare

Potrivit surselor citate, este vorba despre patru indivizi acuzați de omor și unul de tâlhărie. Cei șase deținuți s-ar afla în relații amicale, și nu ar fi existat incidente violente.

De altfel, pe numele lui Gheorghe Dincă a fost înregistrat un singur incident, când a fost prins cu un cuțit artizanal de mici dimensiuni, pe care a spus că îl folosea ca să-și taie mâncarea.

De când se află în arest, deținutul nu ar fi fost vizitat niciodată de vreo rudă sau vreun prieten. În consecință, acesta nu primește pachete și nici nu are bani în cont ca să-și poată cumpăra bunuri de la magazinul penitenciarului.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase