Ce este „RIP deal”, escrocheria care face ravagii în România. Cum au încercat 4 bărbați să înșele o femeie din Cluj de 400.000 de euro

Ce este RIP deal, escrocheria care face ravagii în România. Cum au încercat 4 bărbați să înșele o femeie din Cluj de 400.000 de euro
Sursa FOTO: Pexels
Publicat: 28/10/2022, 16:00
Actualizat: 28/10/2022, 16:07
Patru bărbaţi, trei din Bucureşti şi unul din Germania, au încercat să înşele o femeie din Cluj-Napoca cu 400.000 de euro, în criptomonede. Aceştia i-ar fi cerut bani femeii după ce s-au prezentat ca falşi investitori germani.
Potrivit IGPR, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au prins marţi în flagrant delict 3 bărbaţi, bănuiţi de comiterea infracţiunii de tentativă la înşelăciune prin metoda RIP DEAL.
Înșelătoria prin metoda cunoscută sub numele de „Rip Deal“ sau înscenarea luxului, constă în câștigarea încrederii victimei prin proiectarea unei imagini de solvabilitate financiară pentru a efectua tranzacții cu valoare economică însemnată.
În aceeaşi zi, a fost făcută o percheziţie la locuinţa unuia dintre bărbaţi, în municipiul Bucureşti, iar, în baza unui ordin european de anchetă, emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, cu sprijinul autorităţilor germane, s-a desfăşurat o altă percheziţie, în oraşul Nürnberg, din Germania.

În fapt, 4 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 31 şi 59 de ani, 3 din Bucureşti şi unul din Germania, sunt bănuiţi că, începând din luna iulie 2022, ar fi încercat să inducă în eroare o femeie din Cluj-Napoca sub pretextul calităţii de falşi investitori germani şi tranzacţionării aparentei sume de 10.000.000 de euro, în scopul obţinerii de la aceasta a 400.000 de euro în criptomonede, scrie stiridecluj.ro.

Cei 400.000 de euro ar fi reprezentat comisionul pentru intermedierea tranzacţiei

Bărbaţii, sub false identităţi, ar fi intrat în legătură cu femeia în contextul unui anunţ postat de aceasta pe o platformă online, în vederea identificării de investitori, pentru un proiect imobiliar, care ar fi urmat să fie demarat pe un teren achiziţionat şi deţinut în acest scop.

În cadrul uneia dintre întâlnirile pe care femeia le-a avut cu un reprezentant al presupuşilor investitori, i s-ar fi explicat că cei 400.000 de euro ar urma să fie transferaţi de aceasta într-un portofel electronic la care doar ea ar fi avut acces, pentru a oferi garanţii cu privire la seriozitatea intenţiilor ei de a remite comisionul după finalizarea tranzacţiei.

Trei dintre bărbaţi ar fi fost prinşi în flagrant delict în Cluj-Napoca, unde s-ar fi deplasat ca urmare a înţelegerii stabilite cu femeia, cu intenţia de a obţine banii, în criptomonede, prin utilizarea unui portofel electronic.

În urma controalelor corporale şi percheziţiei autoturismului cu care aceştia s-au deplasat, au fost descoperite şi ridicate 6 telefoane mobile, 4 portofele electronice, un laptop, dar şi un document de identitate fals, aparent emis de autorităţile belgiene.

În cadrul percheziţiei care s-a desfăşurat la locuinţa unuia dintre bărbaţi, în Bucureşti, au fost descoperite şi ridicate alte 4 documente de identitate false, care păreau a fi emise de autorităţi malteze, belgiene şi elveţiene.

În baza probatoriului administrat, cei 3 bărbaţi din municipiul Bucureşti au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de miercuri să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, cu propunere de arestare preventivă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?