Ce fac unii oameni în speranța vă vor trăi mai mult! Ultimele tendințe în ceea ce privește practicile care ar putea prelungi viața

Ce fac unii oameni în speranța vă vor trăi mai mult! Ultimele tendințe în ceea ce privește practicile care ar putea prelungi viața
Studiile făcute de-a lungul timpului au demonstrate că expunerea la frig ar ajuta în procesul de încetinire a îmbătrânirii sursă foto: elements.envato
Publicat: 30/06/2023, 14:06
Actualizat: 30/06/2023, 14:24

Oamenii din lumea întreagă testează tot felul de terapii neconvenționale, despre care au convingerea că le pot asigura dacă nu viața fără de moarte, măcar tinerețea fără bătrânețe. Business Insider a publicat ultimele tendințe în ceea ce privește practicile care ar putea prelungi viața.

În speranța că își vor prelungi viața, deopotrivă bărbați și femei din toată lumea și-au impus un anumit mod de a trăi, din care nu lipsesc practici care altora li s-ar părea imposibil de urmat.

De la expunerea de bunăvoie la temperaturi extrem de mici până la terapii hormonale, cei care vor să învingă cursul firesc al vieții par dispuși la orice sacrificiu.

Iată care sunt cele mai la modă practici folosite de ”vânătorii de tinerețe”, potrivit specialiștilor care studiaza acest fenomen.

Expunerea la frig

Studiile făcute de-a lungul timpului au demonstrat că expunerea la frig ar ajuta în procesul de încetinire a îmbătrânirii.

Fie că vorbim despre scufundarea într-o piscină cu apă rece ca gheața, fie despre crioterapie (presupune ca subiecții să stea într-o cameră cu temperaturi sub zero grade, timp de câteva minute), frigul ar putea ajuta la încetinirea procesului de îmbâtrânire.

Specialiștii susțin că, în urma expunerii la temperaturi scăzute, se pot obține rezultate atât pe termen scurt, cât și lung.

”O scufundare într-o baie rece ca gheața are ca rezultat o creștere a producției de neurotransmițători, cum ar fi epinefrina și dopamina, care au efecte imediate de întinerire și energizare, Pe termen mediu și lung, există unele dovezi că expunerea la frig poate reduce inflamația sistemică, despre care se știe că este un motor al multor boli cronice”, a spus dr. Anant Vinjamoori, directorul medical al companiei de sănătate Modern Age, specializată în longevitate.

Fasting (postul intermitent)

Când, în anul 2019, Jack Dorsey, unul dintre fondatorii Twitter, a declarat că mănâncă doar o singură dată pe zi și ține post în weekend, experții s-au grăbit să afirme că acesta ar suferi de o tulburare alimentară. Cu toate acestea, însă, studiile arată că o alimentație restrictivă ca timp poate avea beneficii în cazul bolnavilor de diabet și a celor care suferă de obezitate.

De asemenea, acest timp de regim poate să crească puterea de apărare a organismului împotriva stresului oxidativ.

„Pentru mine, principalul beneficiu al alimentației cu restricții de timp este reglarea ritmurilor circadiene. Calitatea somnului se îmbunătățește aproape întotdeauna prin limitarea consumului de calorii în orele de seară”, a declarat dr. Anant Vinjamoori.

Dieta vegetariană

Persoanele care au renunțat la proteinele animale și urmează o dietă parțial vegetală nu doar că vor avea mai puține probleme de sănătate, dar au și șanse de a trăi mai mult.

Este o altă concluzie a experților care studiază procesul îmbătrânirii. Cercetător în domeniul longevității și profesor la Harvard Medical School, David Sinclair susține că proteinele animale asigură o stare de bine pe termen scurt.

”Datele arată că o dietă carnivoră nu este o dietă care să producă longevitate pe termen lung”, a declarat acesta în emisiunea „The Knowledge Project Podcast”.

Suplimentul alimentar NMN

Persoanele care obișnuiesc să respecte cu sfințenie un anumit regim de viață în speranța că vor trăi mai mult obișnuiesc să ia regulat suplimente alimentare.

Nicotinamida mononucleotidă (NMN) este un supliment care poate ajuta la creșterea nivelului unei coenzime critice din organism numită NAD+.

Aceasta joacă un rol important în facilitarea proceselor metabolice și în menținerea unei funcții celulare sănătoase.

”Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, nivelurile de NAD+ scad, ceea ce înseamnă că enzimele de apărare și enzimele de reparare ale organismului primesc o lovitură și oamenii „cedează în fața îmbătrânirii”, a spus profesorul Sinclair, de la Harvard Medical School, într-un interviu pentru canalului YouTube Reverse Aging Revolution.

Planta Ashwagandha

Ashwagandha este o plantă care a fost folosită de mult timp ca un remediu anti-îmbătrânire în Ayurveda, un sistem antic de medicină holistică originar din India.

Această plantă are o serie de beneficii pentru sănătate, de la ameliorarea anxietății și a stresului la calmarea artritei și la stimularea funcției cognitive.

Dr. Vinjamoori a declarat că s-a demonstrat că ashwagandha reduce cortizolul, un hormon asociat cu stresul, și îmbunătățește somnul la persoanele care suferă de insomnie.

Cercetările au mai arătat că ashwagandha ar putea fi un agent promițător în tratamentele anti-îmbătrânire.

Metformin, o pastilă prescrisă pentru diabet

Metforminul, o pastilă prescrisă pentru diabet, este din ce în ce mai des folosită de biohackeri atât pentru a îmbunătăți modul în care oamenii îmbătrânesc, cât și a încetini cancerul, declinul cognitiv și pierderea vederii. Această pastilă stimulează un proces de curățare celulară cunoscut sub numele de autofagie.

Profesorul Sinclair  a mărturisit în cartea sa ”Lifespan” că ia un gram de metformină cu iaurt în fiecare dimineață, în speranța că acesta îi va regla metabolismul și îi va ajuta organele să rămână mai tinere și mai sănătoase.

Terapia hormonală

Odată cu trecerea anilor, echilibrul hormonal se modifică, fenomen care cauzează diferite probleme, de la afecțiuni specifice înaintării în vârstă, cum ar fi creșterea în greutate, schimbările de dispoziție, oboseala și scăderea apetitului sexual.

Ca să prevină aceste neplăceri, multe persoane s-au orientat către terapia hormonală. Dr. Vinjamoori a declarat pentru Insider că înlocuirea testosteronului a câștigat popularitate în rândul bărbaților și femeilor, deoarece a devenit clar că nivelurile optime de testosteron pot avea un impact asupra dispoziției, libidoului și chiar asupra metabolismului.

El a adăugat faptul că nu doar testosteronul, ci și hormonii sexuali, precum estrogenul și progesteronul, sunt căutați de pacienți.

Vinjamoori a spus că opțiunile pentru terapia hormonală variază de la pastile la creme și de la plasturi până la granule.

Medicamente pentru tratarea cancerului

Rapamicina este un medicament imunosupresor folosit în tratarea unor tipuri de cancer și în transplanturile de rinichi pentru a ajuta organismul unui primitor de organe să accepte noii rinichi, potrivit Insider.
Pastila poate încetini creșterea și reproducerea celulară, ceea ce înseamnă că ar putea fi o modalitate de a „reduce inflamația problematică legată de vârstă”, care poate contribui la bolile legate de vârstă, cum ar fi cancerul și Alzheimer.

Cercetătorii au observat că rapamicina încetinește îmbătrânirea la muște, crustacee, drojdii și șoareci. În cazul oamenilor, studiile au arătat că poate ajuta la îmbunătățirea funcției imunitare, în special la adulții în vârstă.

Un cercetător în domeniul longevității care studiază efectele rapamicinei asupra oamenilor, Matt Kaeberlein, a declarat pentru Insider că „dozele pe care oamenii să le ia în afara prescripției sunt recomandate peste tot”, adăugând că, „este vestul sălbatic”.

CITEȘTE ȘI:

La ce vârstă începem să îmbătrânim, de fapt. STUDIUL recent care dă totul peste cap

Cercetătorii au inversat procesul de îmbătrânire la șoareci! Cum ar putea efectul ”Benjamin Button” să fie folosit în rândul oamenilor

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
DECIZIE DRASTICĂ pentru toți posesorii de mașini. Abia acum S-A AFLAT ce s-a întâmplat: A...
Românii care nu și-au primit pensiile. Când vor fi livrate
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Opere pierdute ale Fraților Grimm, redescoperite în colecția unei biblioteci din Polonia