Ce s-a întâmplat cu Bogdan Orzetic, preotul din Iași care s-a iubit cu o enoriașă. Ce a ajuns să facă acum, după ce și-a dat demisia din Biserică

Ce s-a întâmplat cu Bogdan Orzetic, preotul din Iași care s-a iubit cu o enoriașă. Ce a ajuns să facă acum, după ce și-a dat demisia din Biserică
Bogdan Orzetic, preotul din Iași care s-a iubit cu o enoriașă
Publicat: 15/12/2022, 08:36
Actualizat: 15/12/2022, 12:24

Mitropolia Moldovei și Bucovinei se află în căutarea unui preot paroh pentru Scobâlțeni. Totul după scandalul legat de preotul Bogdan Orzetic, acuzat că s-a iubit cu o enoriașă.

Se caută urgent preot paroh pentru Scobâlțeni! Din parohia respectivă fac parte 310 familii. S-a ajuns aici după ce preotul Bogdan Orzetic, acuzat că s-a iubit cu o enoriașă, a demisionat și a părăsit România.

În Podu Iloaiei se spune că fostul preot ar fi la muncă în Germania. În octombrie 2022, oficialii MMB (Mitropolia Moldovei și Bucovinei) au transmis că Orzetic nu mai este preot paroh.

„Mi-a plăcut de el că avea ochii albaștri”

Alexandra este tânăra care s-a iubit cu preotul Orzetic. Ea a vorbit despre aventura cu fața bisericească. Aceasta a spus că a început discuția cu Orzetic la spovedanie.

Preotul ar fi întrebat-o cum se înțelege cu soțul ei, dacă are relații cu el, ce face, cum face… „Nu știu de ce, dar i-am spus… Îmi plăcea, așa, să vorbesc cu el, să-i povestesc, vedeam că-i place”, a mărturisit Alexandra pentru BZI.

Apoi, cei doi au început să vorbească la telefon, preotul fiind interesat de viața intimă a femeii: „A fost ca o joacă”, a spus ea. „Îmi plăceau ochii lui albaștri și cum arată, așa…”

Astfel, Alexandra a aflat că între preot și preoteasă lucrurile nu mai sunt cum au fost.

Enoriașa Alexandra, bătută de soț

Tânăra susține că soțul ei a bătut-o „3 zile și 3 nopți”: „El mi-a spus că trebuie să sufăr și eu cum a suferit el atunci când a aflat că îl înșel cu popa”.

Povestea ar fi rămas „îngropată”, dacă Alexandra nu i-ar fi povestit totul cumnatei sale, care i-ar fi spus soțului gelos: „Au pus ei la cale un plan”.

„Eu i-am spus ei de popă, iar ea tot mă întreba ce facem, cum facem și tot așa. Eu i-am povestit, pentru că îmi plăcea cum era ea interesată și voia să afle lucruri. Oricum, i-am zis și lucruri pe care nu le-am făcut… Nu știu de ce, dar îmi plăcea să-i povestesc”, a adăugat tânăra.

Cumnata i-ar fi povestit despre aventura Alexandrei lui Gheorghiță, care a venit din Germania, pentru a lămuri situația. Gheorghiță Nicai, soțul Alexandrei, a ajuns în vizorul polițiștilor, fiind acuzat de lovire. Pe numele său a fost depusă și plângerea preotului care îl acuza de șantaj. Soțul înșelat a amenințat că va dezvălui tuturor relația nefirească.

Polițiștii au organizat, însă, un flagrant, iar Gheorghiță a fost prins cu sacoșa de bani (10.000 euro!) de la preot. Nicai a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar preotul nu are voie să mai țină slujbe.

Amanta preotului din Scobâlțeni, ordin de protecție împotriva lui Gheorghiță

Femeia a povestit judecătorilor ieșeni cum a fost bătută cu picioarele în cap de către soțul Gheorghiță. Cererea de emitere a unui ordin de protecția a fost depusă la Judecătoria Iași pe 18 iulie 2022.

Sentința a fost emisă câteva zile mai târziu. Prin acţiune, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași a solicitat instanței emiterea unui ordin de protecție împotriva lui Gheorghe Nicăi-Scrijan.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase