Cea mai bătrână persoană recenzată în Capitală până acum: Olga Orlova are 103 ani: „Este un act civic, normal”

Cea mai bătrână persoană recenzată în Capitală până acum: Olga Orlova are 103 ani: „Este un act civic, normal”
Foto: Facebook / Primaria Sector 6
Publicat: 30/06/2022, 11:58
Actualizat: 30/06/2022, 12:29

Cea mai bătrână persoană recenzată în Capitală până în prezent este Olga Orlova, o femeie de 103 ani din Sectorul 6.

Femeia nu a mai ieșit din casă de șase ani, conform autorităților de la care a primit o diplomă și un buchet de flori, pentru implicarea ei în Recensământ.

„Chiar dacă nu a mai ieșit din casă de șase ani, nu i-a fost teamă să deschidă ușa recenzorului și îi îndeamnă pe toți românii să facă la fel”, au transmis autoritățile din Sectorul 6.

Zece recensăminte de-a lungul vieții

Olga Orlova este născută în Basarabia și, din 1968, locuiește într-un bloc de pe Bulevardul Timișoara din Sectorul 6.

Femeia a bifat zece recensăminte de-a lungul vieții.

„Nu mai știu câte recensăminte am prins până acum. Mi s-a părut că acum întrebările sunt mai amănunțite decât în alte dăți. Dar toate sunt corecte, m-am bucurat să particip! Îndemn pe toată lumea să participe, să le deschisă ușa oamenilor, pentru că este un act civic, normal”, a declarat Olga Orlov.

Documentele arată că femeie a trecut prin zece din cele 14 recensăminte organizate în România.

”Pentru responsabilitatea, spiritul civic, dar și pentru energia și pofta de viață de care dă dovadă, bătrâna a fost vizitată acasă și felicitată de autoritățile din Primăria Sectorului 6, dar și de către reprezentanții Insititutului Național de Statistică (INS).

A primit flori, o diplomă și cărți de istorie, preferatele ei. La 103 ani se gospodărește singură, coase, citește și repară prin casă. Olga are o poveste de viață impresionantă. A fost căsătorită cu un militar cu 15 ani mai mare, de care a divorțat în tinerețe. Nu s-a recăsătorit și nu a avut copii. Sora și cumnatul i-au murit, mai are doar un nepot în America.

Este vioaie și cu greu îi dai 103 ani. Spune că a muncit, n-a pierdut nopțile, a mâncat rațional și puțin, n-a fumat, n-a băut cafea și niciodată nu a luat medicamente și n-a făcut injecții.

Chiar și acum face și mișcare prin casă, exerciții de gimnastică, așa cum se pricepe. „Mă gospodăresc singură, îmi gătesc, îmi fac curățenie, repar prin casă, vopsesc, cos, citesc… nu stau degeaba.

Cumpărăturile mi le fac niște prieteni, eu nu mai ies din casă de teamă să nu cad”, este mesajul oficialilor Primăriei Sector 6.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase