Cea mai mare companie de electricitate din Grecia ar putea cumpăra Enel România

Cea mai mare companie de electricitate din Grecia ar putea cumpăra Enel România
Publicat: 26/10/2022, 11:27
Actualizat: 26/10/2022, 11:28

Cea mai mare companie de electricitate din Grecia ar putea cumpăra Enel România. Astfel, Compania Publică de Electricitate a Greciei (PPC) ar avea în vedere achiziționarea 70% din filiala grupului italian Enel în România.

Tranzacția evaluează întreaga companie Enel România la 1,8 miliarde euro, relatează Profit.ro.

Enel, unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic din România

Enel este unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic din România, având operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, precum și al producției de energie electrică din surse regenerabile, din anul 2005.

Companiile E-Distribuție operează rețele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale țării (Muntenia Sud – inclusiv București, Banat și Dobrogea) și acoperă o treime din piața locală de distribuție.

Însă, în luna mai a acestui an, după pierderi trimestriale în România de 154 milioane euro, directorul financiar al Enel, Alberto De Paoli, a declarat că regulile de plafonare a prețurilor și cele legate de tarifele de distribuție din România ”afectează grav” rezultatele din această țară.

Întrebat dacă reglementările din România ar putea afecta prezența grupului în țară, acesta a răspuns: ”Nu are sens să investești într-un mediu excesiv de punitiv”. 

Public Power Corporation (PPC), cea mai mare companie de electricitate din Grecia

Public Power Corporation (PPC) este cea mai mare companie de electricitate din Grecia, iar Enel este un gigant pe piețele globale de electricitate, gaze naturale și energii din surse regenerabile, activând în peste 30 de țări din lume și având o capacitate totală instalată de peste 88 GW. PPC operează rețelele de distribuție de energie din Grecia, dar și aproape 100 de centrale de producție.

Un memorandum de înțelegere a fost deja semnat acum între cele două mari grupuri, PPC și Enel, acordul fiind evaluat la 1,3 miliarde de euro în capitaluri proprii și 70% reprezentând datoriile filialei, inclusiv împrumuturi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase