Cei mai mulți profesori și părinți vor redeschiderea școlilor. Ce își doresc elevii (SONDAJ)

Cei mai mulți profesori și părinți vor redeschiderea școlilor. Ce își doresc elevii (SONDAJ)
FOTO - ilustrativ
Publicat: 28/01/2021, 20:53

Un sondajul realizat în România, pe parcursul lunii decembrie, de Organizația Salvați Copiii arată faptul că cei mai mulți profesori și părinți vor să fie redeschise școlile cât mai curând. În schimb, elevii, au păreri împărțite, o mare parte dintre ei preferând în continuare cursurile online.

Astfel, conform rezultatelor sondajului, citat de Mediafax, 78,4% dintre părinți și 73,1% dintre profesori consideră că elevii trebuie să revină cât mai curând în băncile școlii. Elevii, însă, nu sunt la fel de hotărâți: doar 56,8% dintre ei se declară în favoarea redeschiderii școlilor.

În ceea ce privește măsurile de siguranță în școli, cei chestionați pun accentul pe utilizarea materialelor igienico-sanitare și pe evitarea aglomerației.

83,5% dintre respondenți consideră că asigurarea condițiilor igienico-sanitare este o condiție necesară pentru deschiderea școlilor, 69,8% spun că e nevoie de asistență medicală în toate școlile, 59,3% dintre cei intervievați vor să fie luate măsuri pentru evitarea aglomerației în jurul școlilor, 45,3% consideră că este necesară reducerea numărului de elevi din clase și 44,8% spun că este nevoie de transport sigur către și dinspre școală.

O altă problemă vizată de sondaj este recuperarea materiei și acoperirea decalajului educațional pentru copiii vulnerabili, care nu au avut o participare reală la educația online.

80.9% consideră utilă revizuirea programei școlare, cu accent pe materia esențială, 43,7% spun că sunt necesare intervenții de sprijin pentru cei care nu au reușit să participe real la educația online și doar 10,2% se pronunță pentru prelungirea duratei cursurilor în acest an școlar.

Sondajul a fost realizat anul trecut, în luna decembrie, pe un eșantion format din 8.193 de respondenți, dintre care 5.811 elevi, 1.734 părinți și 648 cadre didactice.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la GÂNDUL LIVE: „Nu părinții, nu profesorii, nu ministrul Educației se pronunță asupra redeschiderii școlilor, ci epidemiologii”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi, la GÂNDUL LIVE că nu părinții, profesorii sau ministrul se pronunță asupra redeschiderii școlii, ci specialiștii epidemiologi.

Se impun două precizări: Da, cu siguranță, statul, școala au datoria să asigure accesul la educație, în situațiile de vulnerabilități medicale certificate – boli cronice ale copiilor care nu permit asumarea unui risc epidemiologic, este vorba și despre copiii care prezintă o simptomatologie, unde se recomandă să nu intre în colectivitate. Este vorba și de cadrele didactice cu vulnerabilități. Certificarea medicală pentru elevi și cadre didactice este destul de importantă. Legea prevede ca profesorii să aibă o certificare de la un medic de Medicina Muncii, dacă este apt sau inapt să predea. Din perspectiva vaccinării: răspunsul este foarte clar. La finalul primei etape de interogare cu privire la disponibilitatea la vaccinare aveam 168.000 de angajați disponibili. A crescut semnificativ și rezultatul final îl anunțăm pe 1 februarie, înainte de discuțiile din 2 februarie. Disponibilitatea de vaccinare nu este un element de condiționare a începerii școlii. Singurul element este evoluția ratei de infectare, nu numai cantitativ, ci și calitativă, a acestor noi situații cu noua tulpină, un element îngrijorător”, a declarat, printre altele, ministrul Cîmpeanu la GÂNDUL LIVE.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu: Peste 65.000 de elevi sunt în situaţia de neîncheiere a situaţiei şcolare pe primul semestru. Avem raportări de 280.000 de elevi, care spun că au avut dificultăţi în acces la echipamente IT şi la Internet

Peste 65.000 de elevi sunt în situaţia de neîncheiere a situaţiei şcolare pe primul semestru, a declarat – joi – ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Cauza subliniată de ministrul Educației este existența unor factori, precum accesul la echipamente IT și la internet, împiedicând participarea la procesul de educație.

Avem o serie de date care nu sunt într-o armonie perfectă. Ultimele raportări ne arată peste 65.000 de elevi estimaţi, subliniez, estimaţi, ca fiind în situaţie de risc cu privire la neîncheierea situaţiei şcolare pe primul semestru. Deci, evident că aceşti elevi au ajuns în această situaţie din cauza unor factori care au împiedicat participarea la procesul de educaţie. Şi, în acelaşi timp, avem raportări de 280.000 de elevi, care spun, sunt declaraţii proprii, că au avut dificultăţi în acces la echipamente IT şi la Internet”, a afirmat Cîmpeanu, la masa rotundă „Cum începem şcoala?”, organizată de Salvaţi Copiii România, informează Agerpres.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului