Premierul Florin Cîțu le-a mulțumit salvatorilor, după ce toate cele 12 persoane blocate într-o zonă forestieră din Vrancea au fost evacuate. Județul se află sub cod roșu de inundații (VIDEO)

Publicat: 19/06/2021, 20:28
Actualizat: 20/06/2021, 02:20

Premierul Florin Cîțu a anunțat sâmbătă, printr-o postare pe Facebook, că toate cele 12 persoane rămase izolate în județul Vrancea, din cauza ploilor abundente au fost evacuate și sunt în afara oricărui pericol, mulțumindu-le salvatorilor.

Persoanele respective rămăseseră izolate într-o zonă forestieră din Nereju, încă de vineri, din cauza creșterii nivelului și debitului râului Zăbala, potrivit Mediafax.

Printr-un sistem provizoriu tip tiroliană, un salvamontist a reușit, sâmbătă, să ajungă la persoanele izolate. Acțiunea de evacuare a început, sâmbătă, în jurul orei 15.00, iar prima persoană salvată a fost un adolescent de 16 ani.

Au urmat două femei de 60 de ani, un băiat de 18 ani, o femeie 44 de ani, patru bărbați de 70 de ani, un bărbat de 52 de ani, unul de 32 de ani și altul de 50 de ani.

Premierul Florin Cîțu le-a mulțumit salvatorilor

Premierul Florin Cîțu le-a mulțumit salvatorilor, printr-o postare pe Facebook, după ce toate cele 12 persoane blocate într-o zonă forestieră din Vrancea au fost evacuate.

„Am fost cu toții astăzi martori la o misiune complexă de salvare, în care autoritățile centrale și locale au comunicat permanent, au găsit soluții și au coordonat eficient întreaga operațiune, în scopul salvării de vieți. Misiunea salvatorilor din ultimele două zile a fost grea, iar acest final fericit are la bază o coordonare eficientă și integrată a tututor efectivelor însărcinate cu responsabilitatea de a interveni în situații de urgență”, a scris Florin Cîțu, pe rețeaua de socializare.

Acesta i-a lăudat pe cei implicați în operațiunea de sâmbătă după-amiază, atât pompierii militari, cei voluntari, salvamontiștii, jandarmii din zona puternic afectată de inundații, cât și salvatorii montani, chemați în sprijin, pentru că au reușit să găsească soluții optime de salvare a oamenilor izolați, în siguranță, fără a le pune viețile în pericol.

„Doresc să le mulțumesc tuturor salvatorilor, pompierilor, salvatorilor montani, piloților, voluntarilor, echipajelor medicale, pentru eforturile susținute in sprijinul oamenilor aflați în suferință, în scopul salvării vieții acestora”, a încheiat premierul.

Cod roșu de inundații pe râuri din județul Vrancea

Hidrologii au emis, sâmbătă, un cod roșu de inundații pe râuri din județul Vrancea, avertizarea fiind valabilă până duminică dimineața, la ora 9.00.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râul Putna, sector aval S.H. Colacu – amonte S.H. Boţârlӑu, judeţul Vrancea.

VIDEO: IJJ Vrancea


CITEȘTE ȘI:


Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase