Certificate false de vaccinare, eliberate de Spitalul “Grigore Alexandrescu”, vândute cu 100 de euro pe Telegram

Certificate false de vaccinare, eliberate de Spitalul “Grigore Alexandrescu”, vândute cu 100 de euro pe Telegram
Sursă FOTO - caracter ilustrativ: Facebook
Publicat: 29/08/2021, 20:48

O rețea de falsificatori care întocmesc certificate false de vaccinare, aparent eliberate de Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București, a fost descoperită.

Potrivit unei o anchete Digi24, în schimbul a 100 de euro, o rețea de falsificatori întocmesc certificate false de vaccinare, care atestă că o persoană  a fost vaccinată cu Johnson & Johnson.

Prin aplicația Telegram, falsificatorii își selectează clienții de pe grupul „CERTIFICAT_COVID19”, iar după ce preiau datele persoanele ale doritorilor, ei le livrează certificate de vaccinare în schimbul sumei de 100 de euro.

Documentul creat de falsificatori conține antetul Ministerului Sănătății. În adeverință se atestă că persoana respectivă a fost vaccinată chiar în ziua respectivă cu serul Johnson&Johnson. Atașat este și un document cu cod QR care să poată fi folosit pentru călătorii în străinătate.

„Noi nu avem centru de vaccinare. (…) Noi nu vaccinăm!”, a transmis managerul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, Alexandru Ulici, pentru Digi24.

Întrebat despre folosirea numelui Spitalului ”Grigore Alexandrescu în astfel de documente, managerul Alexandru Ulici a spus:

„Nu pot să fac aprecieri despre aceste gesturi. Sunt incalificabile. Ce se poate spune despre așa ceva? Este o mizerie! Ceea ce fac, în primul rând, dacă obțin un astfel de certificat este cel puțin o contravenție, dacă nu o infracțiune, pentru că este fals în acte. Să încerce să nu eludeze legea, pentru că virusul nu ține seama de hârtie. De fapt, certificatul real de vaccinare îi protejează nu doar pe ei, ci și pe cei din jur”.

Directorul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, doctorul Cristian Oancea, a semnalat existența acestor certificate false, miercuri, 25 august, după ce a observat tot mai mulți pacienți „vaccinați” care ajung la spital cu forme severe de COVID.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase