Cezar Stancu, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Cetățenie, trimis în judecată de procurorii DNA

Cezar Stancu, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Cetățenie, trimis în judecată de procurorii DNA
Sursa foto: Facebook
Publicat: 29/11/2022, 14:11

Cezar-Costin Stancu, vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie, a fost trimis în judecată în stare de libertate de către procurorii DNA, pentru dare de mită.

Acesta este acuzat de către oamenii legii că i-ar fi dat mită unui agent al Poliției Rutiere pentru a scăpa de o amendă.

DNA informează, prin intermediul unui comunicat, că procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Cezar-Costin Stancu, la data faptei vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie cu rang de subsecretar de stat, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de dare de mită.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

La data 01 septembrie 2022, în contextul efectuării unui control privind respectarea normelor la regimul circulației pe drumurile publice, inculpatul Stancu Cezar-Costin a fost oprit în trafic de către un echipaj de poliție, ocazie cu care i-ar fi promis agentului constatator că-l va „cinsti” pentru ca acesta să nu-i aplice o amendă contravențională pentru nerespectarea obligației de a avea asupra sa cartea de identitate și permisul de conducere.

Promisiunea s-ar fi materializat la scurt timp, inculpatul Stancu Cezar-Costin remițându-i polițistului suma de 200 lei, disimulată în interiorul unei polițe de asigurare auto. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii”, se arată în comunicatul DNA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase