VIDEO | Cîmpeanu: Distribuția testelor de salivă a fost suplimentată cu încă 540.000 de unități. Avem 10,5 milioane de teste săptămâna viitoare în școli

Publicat: 21/01/2022, 22:40
Actualizat: 21/01/2022, 23:37

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că distribuția testelor de salivă care va ajunge în școli la începutul săptămânii viitoare va fi suplimentată cu încă 540.000 de unități, așadar școlile vor beneficia de un cuantum de 10,5 milioane de teste care vor ajuta la depistarea mai rapidă a cazurilor de Covid-19.

„Avem la începutul săptămânii viitoare 10 milioane de teste. Şi fac un anunţ în premieră, din momentul în care am anunţat public distribuţia a 10 milioane de teste pentru a fi folosite de preşcolari, elevi şi personalul din învăţământ, s-a suplimentat deja în câteva ore cu încă 540.000 de teste care vor fi trimise în acest week-end şi vor fi la dispoziţia şcolilor de îndată ce Inspectoratele Şcolare le vor primi în fiecare judeţ”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul face un apel la părinți să acorde maximă importanță acestor teste de salivă, astfel încât ele să fie corect utilizate pentru depistarea din timp a cazurilor de Covid-19.

„Odată cu apariţia acestor teste, vor fi depistate şi mai multe cazuri de infectare. Fac un apel ca aceste teste să fie făcute corect şi rezultatele să fie transmise corect”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu susține că a primit asigurări ca testele vor fi livrate constant în toate școlile din România.

”Procesul de achiziţie a fost deblocat. Dincolo de cele 10,5 milioane teste, am primit asigurări că aprovizionarea se va face constant în fiecare judeţ, în fiecare şcoală. Am cerut ca aceste teste să fie ambalate individual. Dacă sunt ambalate în seturi de câte două, ele vor fi date aceluiaşi copil”, a mai declarat Cîmpeanu.