VIDEO | Cîmpeanu: În localitățile care au rată de infectare peste 3 la mie și vaccinare sub 60% se va intra în școala online

Publicat: 11/01/2022, 20:50
Actualizat: 12/01/2022, 00:03

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți, la B1TV, că în localitățile care au rată de infectare peste 3 la mie și vaccinare sub 60% se va intra trece la școala online. El a precizat că va ține cont de recomandările epidemiologilor de la Institutul Național de Sănătate Publică și ai Ministerului Sănătății și vineri se va ști clar ce școli vor trece în scenariul online.

„Sunt prevederile Ordinului comun ministrul Educației – ministrul Sănătății azi (marți), la ora la care vorbim. În localitățile care au rată de infectare peste 3 la mie și vaccinare sub 60% (în școli) se va intra, din păcate, în online. Repet, în vigoare azi, dar, împreună cu Ministerul Sănătății, analizăm modul de actualizare a Ordinului de Ministru fie și numai din perspectiva modificării duratei de carantinare. Știți că s-a modificat la nivel general, deci e normal să se modifice și pentru elevi și angajații din școli. Vom vedea care vor fi condițiile”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la B1TV.

Ministrul a precizat că va asculta punctul de vedere al INSP și al Ministerului Sănătății în ceea ce privește situația epidemiologică care trebuie aplicată la nivelul unităților de învățământ.

„Între diversele opinii pe care le-ați enunțat, punctul meu de vedere e foarte clar: ascult opinia epidemiologilor de la Institutul Național de Sănătate Publică și ai Ministerului Sănătății. Restul… alți specialiști sau autointitulați specialiști, îmi pare rău.. citesc și eu ca orice cetățean, dar ca ministru ascult punctul de vedere al INSP și al Ministerului Sănătății, un punct de vedere care a fost exprimat public – nu e cazul să închidem școlile. Apreciez foarte mult acest punct de vedere”, a afirmat ministrul Educației.

Cîmpeanu a afirmat că dacă rata de vaccinare în ziua de vineri este sub 60% şi rata de incidenţă a infectărilor este de peste 3 la mie, începând de lunea viitoare şcolile acelea intră în online.

„Articolul 3 din ordinul comun Ministerul Educaţiei – Ministerul Sănătăţii se raportează la rata de vaccinare din ziua de vineri. Dacă rata de vaccinare în ziua de vineri este sub 60% şi rata de incidenţă a infectărilor este de peste 3 la mie, începând de lunea viitoare şcolile acelea intră în online. Repet, şcolile care îndeplinesc două condiţii simultan – rata de vaccinare mai mică de 60% şi funcţionează într-o localitate în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase