EXCLUSIV | Cine este angajata ANSVSA care s-a aruncat în gol din Casa Presei Libere. Femeia le adresase șefilor o ultimă rugăminte

EXCLUSIV | Cine este angajata ANSVSA care s-a aruncat în gol din Casa Presei Libere. Femeia le adresase șefilor o ultimă rugăminte
caracter ilustrativ
Publicat: 29/06/2022, 17:10
Actualizat: 29/06/2022, 18:49

Angajata Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) care s-a sinucis, săptămâna trecută, după ce s-a aruncat în gol din Casa Presei Libere, le ceruse șefilor o ultimă favoare înainte să-și pună capăt zilelor. Femeia era consilier în cadrul instituției și ar fi luat cu ea în mormânt unele secrete legate de un presupus comportament necuvenit al unora dintre foștii ei colegi.

În vârstă de 44 de ani, Ionela era un om de bază în cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Surse din cadrul instituției au povestit, pentru Gândul, că Ionela, care ocupa o funcție de consilier superior, a muncit o vreme într-un call center în care asculta necazurile cetățenilor, le sorta pe categorii și le împărțea apoi colegilor care, conform competențelor de serviciu, puteau să le rezolve.

La un moment dat, aceasta ar fi cerut să fie mutată în altă parte. În ce privește motivele, femeia ar fi avut inclusiv neînțelegeri cu unii dintre colegii săi.

Aceasta a primit aprobare și ar fi fost trimisă să lucreze la registratura generală. În ultima lună, însă, starea ei de sănătate s-ar fi înrăutățit. Ionela era depresivă din cauza singurătății, mai ales că speranțele pe care și le făcuse în legătură cu ultima ei relație se dovediseră deșarte.

Pe acest fond, consiliera a intrat în concediu medical și ar fi fost internată pentru câteva zile, într-un spital în care medicii ar fi încercat să-i amelioreze starea.

A vrut să-și vadă colegele pentru ultima oară

După externare, Ionela a mers la birou, la Casa Presei. Era încă în concediu medical, așa că a fost doar în vizită la colegele sale. Au glumit și au râs împreună, fără ca acestea să știe că, de fapt, Ionela trecuse să le vadă pentru ultima oară.

Aceasta s-a sinucis fără ca nimeni să știe, iar trupul ei a fost găsit, lipsit de viață, abia a doua zi. Anchetatorii au deschis un dosar de moarte suspectă, pentru a se stabili exact condițiile în care s-a produs incidentul.

„Astăzi, 23 iunie 2022, în jurul orei 6:30, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Secția 2 Poliție a fost sesizată prin apel 112 despre faptul că o femeie s-ar fi precipitat de la etajul unei clădiri situate în Sectorul 1. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul secției, precum și echipaje de prim ajutor, acestea din urmă constatând decesul persoanei.

În vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Biroul Morți Suspecte și Ucideri din Culpă din cadrul Serviciului Omoruri”, a anunțat Poliția Capitalei.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult