Cine este primarul din Ștefăneștii de Jos care ar fi violat o fată de 12 ani. A apucat de gât un alegător și este cunoscut ca fiind cel mai bogat primar din județul Ilfov

Cine este primarul din Ștefăneștii de Jos care ar fi violat o fată de 12 ani. A apucat de gât un alegător și este cunoscut ca fiind cel mai bogat primar din județul Ilfov
Primarul din Ștefăneștii de Jos (Ilfov): Robert Ionel Ștefan. Foto: Facebook
Publicat: 10/06/2021, 21:46
Actualizat: 12/06/2021, 06:28

Alte detalii ies la iveală despre primarul din comuna Ștefaneștii de Jos, județul Ilfov. Acesta a fost dus la audieri de oamenii legii, joi, pe data de 10 iunie. Edilul este acuzat că ar fi violat o minoră când aceasta ar fi avut vârsta de 12 ani. Mai mult, copila ar fi rămas gravidă în urma abuzului. Acesta este cunoscut pentru violența dovedită asupra unui alegător, la alegerile din septembrie 2020. Acesta l-a apucat de gât și l-ar fi lovit pe bărbat. Edilul are o avere considerabilă, fiind cunoscut ca cel mai bogat primar din județul Ilfov.

Mai multe percheziții au demarat joi dimineața în Ștefăneștii de Jos. Ştefan Ionel Robert (PNL), edilul comunei ilfovene Ştefăneştii de Jos, a fost ridicat de anchetatori și dus la audieri, alături de alte patru persoane. Indivizii sunt acuzați de infrațiuni precum viol, act sexual cu un minor și șantaj.

Prim-procurorul adjunct al Parchetul Judecătoriei Buftea, Marius Romaș, a declarat pentru HotNews.ro că toate cele cinci persoane au fost duse la audieri. Patru dintre ele, între care și primarul, sunt vizate de acuzații privind viața sexuală (viol sau agresiune sexuală), iar cea de a cincea persoană este acuzată de șantaj și influențarea declarațiilor.

Susţinătorii şi rudele edilului s-au adunat în faţa casei şi au început să ameninţe jurnaliştii şi poliţia.

Victima este o fată de 15 ani, iar la momentul în care faptele s-au întâmplat ea avea doar 12 ani. Copila a rămas însărcinată și a născut, un an mai târziu.

Ancheta privind cercetarea bărbaților care ar fi violat-o pe minoră a bătut pasul pe loc, de trei ani. Potrivit Libertatea, surse judiciare susțin că cercetările ar fi fost îngreunate și de lipsa de comunicare a victimei și a familiei acestea.

Cine este primarul acuzat de viol

Ștefan Ionel Robert a candidat pentru cel de-al doilea mandat de primar în comuna Ștefăneștii de Jos, din partea PNL.

În 2016 a ajuns la conducerea primăriei, iar la alegerile locale din 2020 primarul Ionel Robert Ștefan a fost implicat intr-un  incident în secția de votare. Primarul ar fi apucat de gât și l-ar fi lovit bărbatul aflat în secția de votare, potrivit Hotnews.

Declarație de avere

Potrivit ultimei sale declarații de avere, din noiembrie 2020, primarul Ștefan Ionel Robert are 18 terenuri agricole cu suprafețe între 1.500 metri pătrați și peste 2 hectare, un lac de 31 de hectare luat în conesiune, 6 terenuri intravilane, cu suprafețe între 318 metri pătrați și 2.280 mp.

El are și două case cu suprafețe de 100 și 200 de metri pătrați, cinci mașini și un ATV. A mai trecut în declarația de avere un ceas Cartier de 5.000 de euro, un Rolex de 6000 de euro și alte bijuterii în valoare de 6.000 de euro. De asemenea, în 2020 el a vândut trei terenuri, pentru care a încasat în total 220.000 de euro. În declarația de avere fugurează și un credit de 20.000 de euro contractat în 2019 și scadent 2024. Pe lângă salariul de primar, el a trecut în declarația de avere veniturile soției sale – 71.000 de lei de la Consiliul Județean.

În declarația de interese, primarul a scris că este membru în două asociații de vânătoare și asociat la firma MV Almira SRL, cu obiect principal de activitate „acvacultura în ape dulci”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase