Cine sunt cei doi bărbați UCIȘI cu sânge rece pe aeroportul din Chişinău. Atacatorul este în spital, în stare gravă

Cine sunt cei doi bărbați UCIȘI cu sânge rece pe aeroportul din Chişinău. Atacatorul este în spital, în stare gravă
Aeroportul din Chișinău / Sursa FOTO - ARHIVĂ: Facebook
Publicat: 01/07/2023, 18:02

Un poliţist de frontieră şi un angajat de pază au fost ucişi cu sânge rece, vineri după amiază, în urma unui atac armat pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Un bărbat de 43 de ani din Tadjikistan a luat pistolul poliţistului care i-a refuzat intrarea în țara vecină şi l-a împuşcat mortal, apoi s-a baricadat într-o clădire a aeroportului.

Atacatorul a fost rănit şi capturat după două ore, iar acum se află în stare gravă la spital.

Pe Aeroportul Internațional din Chişinău s-a dat alarma vineri după amiaza, după ce s-au auzit mai multe focuri de armă. Tragedia s-a declanșat după ce angajaţii de la securitatea aeroportului nu l-au lăsat pe un bărbat de 43 de ani din Tadjikistan, să tranziteze Republica Moldova, iar acesta s-a înfuriat şi a început să se certe cu poliţistul de la frontieră.

În doar câteva minute situaţia a scăpat total de sub control. Un angajat de la firma de pază a vrut să intervină pentru a aplana conflictul şi pentru a-l calma pe bărbat, însă fără succes. Atacatorul i-a luat pistolul poliţistului şi l-a împuşcat mortal. Omul legii a încercat să lupte cu agresorul, însă individul l-a pus la pământ şi l-a împuşcat în cap.

„A efectuat împuşcături, din nefericire fiind morţi doi angajaţi. Ulterior, au intervenit organele de forţă. Au încercat negocierea”, a declarat procurorul general al Republicii Moldova.

„Am fortificat anumite activităţi ale noastre, pe aspectul de ordine şi securitate publică, în vederea asigurării mai sporite, mai sporite a anumitor mecanisme, ce ţin de competenţele noastre, ale Institutului Afacerilor Interne şi a altor instituții de forţă”, spune și Viorel Cenăuţeanu, şeful IGP.

Serghei Muntean avea doar 31 de ani şi lucra în Poliţia de Frontieră din 2011

Cei doi bărbaţi, ucişi cu sânge rece de cetăţeanul tadjik, aveau toată viaţa înainte. Inspectorul de securitate Igor Ciofu avea 40 de ani, iar în urma lui a rămas o familie cu trei copii. Serghei Muntean avea doar 31 de ani şi lucra în Poliţia de Frontieră din anul 2011. Din păcate, pentru ambii angajaţi ziua de ieri a fost ultima.

„Sincere condoleanţe familiilor. Vreau să spun că au crescut nişte eroi, care vor rămâne veșnic în memoria noastră a colegilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”,  spune Viorel Cenăuţeanu, şeful IGP.

Ana Revenco, ministru de interne al Republicii Moldova a transmis condoleanţe familiilor îndurerate.

După ce a luat vieţile celor doi angajaţi şi a rănit o altă persoană, atacatorul s-a baricadat într-o clădire a aeroportului. A fost prins după câteva ore şi încătuşat, iar mai apoi dus la spital, relatează observatornews.ro.

Pentru fapta sa, autorul crimelor de la Aeroportul Internaţional din Chişinău riscă o pedeapsă de la 16 la 20 de ani de închisoare.

Bărbatul era căutat în Tadjikistan pentru răpire

Procuratura Generală de la Duşanbe a anunţat numele bărbatului din Tadjikistan, care a ucis 2 persoane la Aeroportul Chişinău. Acesta se numeşte Rustam Ashurov şi era implicat în răpirea prim-vicepreşedintelui unei bănci.

Procuratura Generală din Tadjikistan a emis un comunicat de presă în care a anunţat că Rustam Ashurov, atacatorul de Aeroportul din Chişinău, era căutat de autorităţile din ţara de origine, scrie newsmaker..md.

Potrivit informaţiilor, pe 23 iunie, la ora 22:10, Ismatulloev Shuhrat Abdugafforovich prim-vicepreşedintele „Orienbank” din Tadjikistan, a fost răpit de un grup infracţional organizat de pe strada Zakariye Rozi din Duşanbe. În aceeaşi zi, a fost iniţiat un dosar penal pe caz şi a fost creat un grup operativ-investigativ pentru a ancheta infracţiunea.

Maia Sandu, mesaj de condoleanțe transmis familiilor victimelor din aeroport

Maia Sandu a transmis condoleanțe familiilor victimelor printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.”Azi la Aeroport a avut loc un incident grav în care un cetățean străin, ce a primit refuz de intrare în țară de la autoritățile Republicii Moldova, a împușcat mortal două persoane – un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară. Transmitem sincere condoleanțe familiilor și rudelor îndoliate – pierderea celor dragi este o durere nemărginită pentru familii. Este o zi tristă pentru noi toți. Instituțiile statului sunt în alertă sporită, poliția și organele de forța sunt mobilizate pe tot teritoriul Republicii Moldova”, a spus președintele Republicii Moldova pe rețeaua de socializare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
DUREROS! Semnele cu care a rămas Oana Lis după CANCERUL DE PIELE
Reparaţiile auto, mai scumpe şi cu 20%. La o lucrare de 15.000 de lei, 5.500-6.000...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Noi ajutoare pentru români! Ministrul Muncii a anunțat două proiecte în valoare de 85 de...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
Buletinul și permisul se SCHIMBĂ complet. Este o premieră în România
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Magicianul american David Copperfield, acuzat de abuz sexual de 16 femei
×