Cine sunt cei mai bogați miniștri ai Guvernului Cîțu: De la bijuterii și tablouri de mii de euro la apartamente în Paris

Cine sunt cei mai bogați miniștri ai Guvernului Cîțu: De la bijuterii și tablouri de mii de euro la apartamente în Paris
Publicat: 21/08/2021, 10:37

Guvernul Cîțu este format dintr-o echipă care în mod majoritar deține importante resurse financiare. De la tablouri, bijuterii la conturi bancare, proprietăți diverse, fiecare ministru a acumulat o avere semnificativă de-a lungul timpului.

Astfel, potrivit declarațiilor de avere consultate de Gândul, cele mai multe proprietăți se regăsesc la ministrul Energiei Virgil Popescu.

Acesta deținte 6 terenuri intravilane, 7 terenuri agricole, 3 terenuri forestiere și două case – toate în județul Mehedinți, moștenite sau donate de către părinți. Apartamentul din București, de 73 de mp este al soției sale. Cei doi dețin acțiuni la mai multe firme, pe care ministrul le-a împrumutat cu aproape 900.000 de lei în 2020.

Popescu are şi 11 părţi sociale sau acţiuni la diverse companii, dar şi 6 împrumuturi acordate în nume personal. Cel mai valoros astfel de împrumut este de peste 400.000 lei şi este acordat companiei Automotors.

Virgil Popescu Foto: Gov.ro

Turcan, bijuterii în valoare de 12.000 euro

Raluca Turcan, una dintre cele doar două prezențe feminine din Guvern, deține un teren agricol în județul Constanța, cumpărat în 2006 și cu o suprafață de 3 mii de metri pătrați.

De asemenea, ministrul Muncii are și un teren extravilan în Ilfov, cumpărat, de asemenea, în 2006. Acesta are doar 1.000 de metri pătrați și este deținut în coproprietate.

Raluca Turcan are un apartament în Sibiu, cumpărat în 2007, de 102 mp, conform ultimei declarații de avere. Din punctul de vedere al autoturismelor, ministrul conduce o Toyota, fabricată în 2008, și ea obținută prin cumpărare.

Totodată, la capitolul bijuterii, Raluca Turcan a menționat în declarația de avere că deține bijuterii în valoare de 12.000 euro.

Raluca Turcan. Sursă foto: Gov.ro

Câți bani are în conturi Raluca Turcan

Conturile Ralucăi Turcan sunt mai multe. Unul dintre ele este la BRD și are 39.191 de lei. Activele financiare continuă cu alte două conturi deschise la Banca Transilvania, ambele pe numele ministrului. 5824 de euro și 725 de lei sunt în bancă. De asemenea, la BRD, se mai găsesc 3145 de lei.

Pe numele lui Valeriu Turcan, soțul ministrului, sunt alte 8 conturi. În total, în activele financiare ale familiei se mai regăsesc 372.371 de lei, dar și 370.270 de euro.

Veniturile anuale ale ministrului Muncii nu sunt nici ele de neglijat. Aceasta a câștigat anul trecut 122.259 de lei, indemnizație de la Parlamentul României, dar și 22.593 de lei, indemnizație de la Guvernul României.

Veniturile anuale ale lui Valeriu Turcan sunt de 49.500 de lei, de la Universitatea București, 60.000 de lei, de la Arthur and Regents SRL. Acesta a încasat și dividente în valoare de 316.707 de lei (Arthur and Regents SRL), 343.242 de lei (SC Newgate Veritas SRL) si 481.570 de lei (Newgate Veritas).

Claudiu Năsui, două apartamente la Paris

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, deţine două apartamente în Franţa, unul de 49 de metri pătraţi, achiziţionat în 2007, şi unul de 99 de metri pătraţi, achiziţionat în 2016. Veniturile din chirii se ridică la 12.663 de euro.

Primul a fost cumpărat în anul 2007 și are o suprafață de aproape 50 de metri pătrați. Pe al doilea, Năsui l-a achiziționat în 2016. Acesta este aproape dublu ca suprafață, 99 de mp.

În același an, Claudiu Năsui și-a cumpărat o garsonieră și în București, dar și un autoturism Mercedes.

În ceea ce privește conturile bancare, la Banca Transilvania, Claudiu Năsui are 3 conturi, potrivit declarației de avere. Unul în lei în care, conform ultimei declarații de avere, se regăseau puțin peste o sută de milioane, bani vechi, unul în euro cu 29.500 în el, dar și unul în dolari americani, aproximativ 5.000.

La Revolut, de asemenea, Năsui are trei conturi, lei, euro, dolari: 7.905 lei, 7.175 de euroși 4.585 de dolari.

Claudiu Năsui. Sursă foto: Gov.ro

Bogdan Gheorghiu, ministrul cu bijuterii, tablouri și ceasuri

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, deţine – conform declaraţiei de avere depuse – două locuinţe, terenuri agricole şi intravilane cu suprafaţă totală de peste 19.000 de metri pătraţi, obiecte de artă (icoane, tablouri), în valoare de 30.000 de euro şi a acordat împrumuturi de peste 50.000 de euro. Mai mult, ministrul deține și bijuterii și ceasuri în valoare de 13.000 de euro.

Gheorghiu este proprietar al unui teren în Vadul Moldovei (Suceava), cumpărat în 2008, iar în 2010 şi 2011 a mai achiziţionat trei împreună cu soţia.

Tot în 2010 şi 2011 a cumpărat o casă şi un apartament în Valea Moldovei, respectiv Suceava, pe care le deţine împreună cu soţia. A dobândit prin succesiune o parte dintr-un aparatment, pe care a vândut-o pentru aproximativ 7.000 de euro.

Ministrul cu Tico

Ministrul Cercetării Ciprian Teleman are o casă în Corbeanca a cărei suprafață utilă este de 534 mp, dar deține doar jumătate împreună cu soția sa. Ca autoturism deține un Daewoo Tico din 1999, dar și un Opel Corsa din 2004.

Ciprian Teleman mai deține cotă parte din două terenuri intravilane în satul Tamași (1250 mp) și Buftea (18.938 mp), conform declarației de avere postate la Consiliul Județean Ilfov. Mai are o casă de locuit de 534 mp în localitatea Tamași, județul Ilfov și două autotirisme: un Tico (Daewoo) din anul 1999 și un Opel Corsa din anul 2004.

Veniturile salariale ale familie au fost de peste 33 mii de lei, dar dividendele încasate au depășit un milion de lei.

Soția sa, Mihaela Virginia Teleman este director general al firmei Accountess Profile SRL de unde a caștigat în 2018 un venit anual de 16.482 de lei și încă 18.522 de lei ca expert contabil. Aceasta a mai câștigat încă aproape 764.000 de lei din dividende de la cele trei firme mai sus menționate (Accountess Profile SRL, Accountess Simple Finance SRL și Accountess Management Consulting SRL).

De remarcat că firma Accountess Profile SRL a fost mandatarul financiar al Uniunii Salvați România (USR) pentru alegerile locale din 2020 și pentru alegerile prezidențiale din 2019.

Bogdan Gheorghiu. Sursă foto: Gov.ro

Ministrul Mediului are 5 terenuri

Ministrul Mediului are cinci terenuri în Sîncrăieni, județul Harghita, dar și o casă pe care a primit-o ca donație în 2015, cu o suprafață de 283 mp, potrivit declarației de avere.

Tanczos Barna are în conturi sau ca depozit bancar de aproximativ 570.000 de lei, un depozit bancar de 170.792 lei deschis în 2020.

Barna a împrumutat în nume personal o firmă cu 175.000 de lei și are datorii către o persoană privată de 300.000. Ministrul nu specifică moneda. Veniturile de anul trecut au fost de aproximativ 200.000 de lei.

Tanczos Barna. Sursă foto: Gov.ro
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Noi taxe și impozite. Românii care rămân cu mai puțini bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului