VIDEO | Ciolacu: Am hotărât să ne implicăm în actul de guvernare pentru stabilizarea României

Publicat: 09/11/2021, 21:34
Actualizat: 09/11/2021, 23:02

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți la România TV, că social-democrații au decis să se implice și să între la guvernare, într-o coaliție cu PNL și UDMR pentru că România are nevoie de o stabilizare care nu mai poate fi amânată. El precizat că a avut în cursul acestei zile (marți n.r) o întâlnire cu liderii liberali, cu cei de la UDMR și cu minoritățile și au creionat un program de guvernare.

„Vorbim de preluarea unei guvernări, vorbim de o decizie politică a celui mai stabil şi responsabil partid din România, PSD. Am hotărât să ne implicăm în actul de guvernare pentru stabilizarea României. Avem o ţintă foarte clară. Nu e prima dată când PSD ia această decizie”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul social-democraților a amintit că PSD a procedat la fel și după guvernarea PDL. El a precizat că partidul său a ales să se implice în guvernare pentru a putea gestiona criza sanitară, economică și socială.

„Am venit după PDL şi am stabilizat România. Ne aflăm în aceeaşi situaţie. Preşedintele României ar fi trebuit să spună foarte clar că acest experiment politic de a creiona o majoritate de dreapta nu a funcţionat. Alegerile au fost oricum câştigate de PSD. E un moment în care trebuie să ne implicăm. Faptul că nu s-au urgentat consultările la Cotroceni arată o disponibilitate de a lăsa partidele politice să poată negocia pe un program de guvernare sustenabil. România se confruntă cu aceste crize sanitară, economică şi socială”, a spus președintele PSD.

Ciolacu a spus că încă nu a discutat cu Klaus Iohannis, dar s-a întâlnit deja cu liderii PNL, UDMR și cu minoritățile și împreună au creionat un program de guvernare. El a subliniat că discuțiile pe zona economică va demara miercuri pentru a stabili care sunt liniile de buget.

„Eu nu am avut o discuţie cu preşedintele României, nici formală, nici informală. Văzând că nu a urgentat consultările înţeleg că există acest accept de a colabora. PSD, PNL, UDMR şi minorităţile ne-am întâlnit azi şi am creionat un program cât se poate de rapid. Cred că s-a săturat România să mai aştepte. Mâine începem cu zona economică, vedem care sunt liniile pentru următorul buget de stat”, a spus Ciolacu.

El a afirmat că PSD va veni cu un set de programe care să corecteze „haosul” lăsat de fosta coaliție de guvernare.

„PNL finalizase un program de guvernare împreună cu UDMR. Eu nu pot accepta privatizarea trezoreriei. Trebuie să venim cu programe integrate. Am înţeles plafonarea preţurilor. Noi am găsit o formulă mai simplă. Haideţi să fim corecţi. Parlamentul îţi formează cadru legislativ. Noi în acest moment ne aflăm într-un haos executiv. Guvernul României nu are nicio eficienţă. E datoria noastră, nu putem să stăm acasă, să ne uităm la sonajele de opinie şi să vedem cât de mult creşte”, a mai spus liderul PSD.