VIDEO | Cîțu: Budăi să se ducă la Bruxelles să vadă cum renegociază PNRR-ul, decât să se plângă la televiziuni

Publicat: 07/02/2022, 22:10
Actualizat: 07/02/2022, 23:02

Președintele PNL, Florin Cîțu, a afirmat că liberalii sunt deranjați de ieșirile tot mai dese în spațiul public a ministrului Muncii, Marius Budăi, care „amenință constant” că vrea să renegocieze PNRR-ul pentru a obține un procent mai mare la pensii. El îi transmite lui Budăi să meargă la Bruxelles să discute, nu să stea la televiziuni să se plângă.

„PNL nu se simt foarte bine că suntem acuzați de ceva ce nu s-a întâmplat. Aici am spus și public. Ca să încheiem aceste discuții. Ar fi bine să meargă la Bruxelles premierul și ministrul să vadă cum renegociază. Decât să stăm la tv…Eu anul trecut când era să pierdem banii din PNRR m-am dus la Bruxelles și i-am convins ca România să primească încă 15 miliarde euro, că merită”, a declarat Florin Cîțu.

Liderul PNL susține că este de acord cu orice modificare a PNRR dacă aceasta este agreată și de Comisia Europeană, însă până atunci Guvernul trebuie să realizeze jaloanele pe care și le-a asumat în PNRR.

„Eu voi fi primul care spune da, mergem mai departe. Eu voi susține o soluție sustenabilă, care se încadrează în parametrii. Dacă dl ministru spune că PNL nu e de acord, nu rezolvă problema. Tot la Bruxelles trebuie luată decizia.

Sunt 24 de jaloane care trebuiesc bifate la 31 martie (PNRR). E mult de muncă. Vă dați seama că sunt reforme clare. Revenim la discuția noastră… Nu ne concentrăm pe PNRR pentru că înseamnă reforme, care nu sunt mereu agreate de toată lumea. Vin cu investiții. Ai reforme, investești, ca să mergi mai departe”, a precizat Cîțu.

El atrage atenția că la finele lunii martie, jalonul din PNRR care se referă la reforma despre sustenabilitatea pilonului 2 de pensii, legea salarizării întra sub lupa Comisiei Europene.

„La 31 martie una din reforme e despre sustenabilitatea pilonului 2 de pensii, legea salarizării, subiectele ministrului Budăi. E foarte important să decidem ce facem. Cei de la Comisie vor să vadă că facem ceva. Avem un proiect foarte bun cu casele de marcat, sunt peste 500.000 conectate.

Întrebat dacă ministrul Muncii, Marius Budăi este în urmă cu reformele pensiilor, Florin Cîțu a răspuns: „Nu știu , sper că Budăi nu e în urmă. Pe 31 martie vom vedea. Cred că la fiecare minister oamenii sunt angrenați pentru a îndeplini aceste jaloane. Este un maraton, vin următoarele. 30 miliarde de euro investiți în România… Vin cu acest lucru atașat, reformă. Pentru noi, tot , trebuia să investim în transporturi. Trebuia să ne împrumutăm oricum. Am avut șansa să luăm banii de la CE cu dobândă zero. România trebuie să fie o economie modernă. Noi nu facem reformele pentru că vrea cineva de afară. Fiecare membru al PNL crede că cei din sectorul public trebuie să aibă un venit legat de performanță. De aceea am pus aceste reforme acolo. Trebuie să dispară inechitățile. Noi suntem întârziați, dar toți le vrem, aceste reforme. PNRR nu este în pericol. În acest moment.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului