VIDEO | Ciucă: „Dacă se opreşte importul de gaze din Rusia, suntem în măsură să asigurăm aprovizionarea României cu gaz”

Publicat: 25/02/2022, 21:24
Actualizat: 25/02/2022, 22:51

Premimerul Nicolae Ciucă, a declarat că România este pregătită să susțină aprovizionarea cu gaze pe teritoriul țării, dacă rușii vor închide robinetul în Europa.

„Am discutat cu instituţiile care sunt responsabile de tot ceea ce înseamnă aprovizionarea cu gaze şi distribuţia de gaze în reţeaua naţională. Am fost asigurat că şi dacă se opreşte importul de gaze din Federaţia Rusă, suntem în măsură să asigurăm aprovizionarea cu gaz”, a anunţat premierul Ciucă.

Premierul condamnă agresiunea Rusiei asupra Ucrainei. De asemenea, întrebat despre zvonurile precum că Federația Rusă ar putea ataca Republica Moldova, el a spus:

„Încă de ieri am condamnat această agresiune armată. Nu ne-am fi gândit că se va ajunge la o astfel de decizie. Este foarte greu să putem să anticipăm ceea ce ar putea să urmeze. Putem să observăm că efortul militar se concentrează pentru a îndeplini obiectivul de cucerire a Ucrainei şi a capitalei Kiev, celelalte posiblităţi trebuie să fie pe masa de analiză. Sper că nu se va întâmpla ceea ce aţi descris dumneavoastră şi în tot acest ansamblul la nivelul Uniunii Europene au fost luate măsuri, au fost stabilite sancţiuni drastice.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase