Nicolae Ciucă, despre desființarea SIIJ: „Este un obiectiv din programul de guvernare, cât și un obiectiv în cadrul MCV”

Nicolae Ciucă, despre desființarea SIIJ: „Este un obiectiv din programul de guvernare, cât și un obiectiv în cadrul MCV”
Premierul Nicolae Ciucă. Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 14/02/2022, 18:16
Actualizat: 14/02/2022, 19:32

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că desființarea SIIJ este un obiectiv din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) și luni va fi dezbătut și aprobat pentru a fi înaintat Parlamentului.

„Este un obiectiv din programul de guvernare, cât și în un obiectiv în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare. Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care au fost implicați nemijlocit în elaborarea acestui proiect de lege, Ministerului Justiției și desigur Consiliului Superior al Magistraturii pentru că au colaborat și iată, astăzi putem să analizăm și să aprobăm acest proiect de lege care va fi înaintat Parlamentului”, a spus Nicolae Ciucă, potrivit Antena 3.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat, vineri, un aviz favorabil pentru desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Minsitrul Justiției, Cătălin Predoiu, membru de drept al acestui for, a salutat decizia, avizul fiind însă unul consultativ în cazul proiectului.  Au fost 11 voturi pentru și 8 împotrivă.

„Salut votul dat, astăzi, în Consiliul Superior al Magistraturii, pentru avizarea favorabilă a proiectului de Lege pentru desfiinţarea SIIJ! Mulţumesc tuturor membrilor CSM, indiferent de poziţiile exprimate şi votul acordat, pentru participarea la dezbatere şi procedura de vot. Voi continua să lucrez cu Consiliul pentru adoptarea cât mai rapidă, în acest an, a proiectelor legilor Justiţiei şi abordarea celorlalte probleme stringente aflate pe agenda Justiţiei. Nu în ultimul rând, mulţumesc aparatului tehnic al Ministerului Justiției pentru eforturile depuse, ca întotdeauna”, a transmis ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase