Claudiu Năsui, ministrul Economiei: România va fi deschisă turismului extern, de la 1 iunie | Termenul de depunere a declarației de beneficiar real a fost prelungit până la 1 octombrie – VIDEO

Publicat: 27/05/2021, 20:26
Actualizat: 27/05/2021, 20:31

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a declarat că România se deschide pentru turismul extern și a fost prelungit termenul pentru depunerea declarației de beneficiar real.

H.G. care prevede lista statelor aflate în scenariul roșu, galben, verde, va fi modificată.

„Am nu una, ci două vești bune să vă dau. Prima este o veste bună pentru turism, pentru HoReCa, și parte din ea este relaxarea pe care ați auzit-o de la colegii mei. O altă parte este și faptul că România va fi deschisă turismului extern”, a transmis ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

„Practic s-a eliminat din Hotărârea de Guvern care reglementează lucrurile acestea lista persoanelor care aveau dreptul să vină, pe lângă criteriile generale pentru țările verzi, galbene și roșii. (…) Această listă este eliminată, practic din momentul acesta România este deschisă și turismului extern, a fost un lucru care ne-a fost cerut de către mai toate organizațiile de turism de profil. Au fost discuții și bilaterale pentru deschideri selective, acum avem o regulă clară și generală aplicabilă tuturor țărilor, deci este un lucru foarte bun”, a adăugat Năsui.

Ministrul Năsui a publicat pe Facebook măsurile despre care a vorbit în timpul conferinței de presă

„În trecut era menționată expres lista celor care pot veni în România (la art. 2 alin. (1) pct. 7 și art. 2 alin. (5) din anexa nr. 3 la HG 531/2021). Pentru a putea primi turiști străini, puteam fie să adăugăm și turismul la listă, fie să scoatem lista cu totul. S-a mers pe a doua soluție.

Mulțumesc premierului Florin Cîţu și ministrului Lucian Bode că au acceptat scoaterea cu totul a listei. Astfel, turiștii străini vor putea veni cu respectarea condițiilor generale (în funcție de lista pe care se află țara).”, a mai spus Claudiu Năsui despre veștile bune anunțate după Ședința de Guvern din 27 mai 2021.

Năsui a anunțat că termenul de depunere a declarației de beneficiar real a fost prelungit până la 1 octombrie

Ministrul consideră că este o veste bună pentru mediul de afaceri.

„Ieri în ședința de coaliție s-a decis ca declarația de beneficiar să fie amânată până la 1 octombrie. Până atunci vom încerca să convingem coaliția să revenim la sistemul din Austria. Adică sistemul care s-a aplicat și anul trecut în România, prin legea 108/2020, care nu chinuie sute de mii de firme cu o birocrație inutilă.

Declarația de beneficiar real este o declarație de aproximativ 10 foi prin care statul ne cere informații pe care le are deja. Și ni-le cere nu numai o dată, ci în fiecare an, chiar dacă nu se schimbă nimic. Reușisem să eliminăm această declarație anul trecut, dar ea a revenit din cauza unui amendament care a fost strecurat pe furiș într-o lege anul acesta” – scria, Năsui, pe data de 11 mai, pe Facebook.

Astfel, este introdus un termen derogatoriu pentru anul 2021, prelungind termenul de 15 zile de la depunerea situațiilor financiare anuale, introdus prin Legea 101/2021, la un termen special stabilit la 1 octombrie 2021.

Citește și: BREAKING NEWS. Florin Cîțu: Masca nu va mai fi obligatorie în spații închise pentru cei vaccinați, în anumite condiții

Raed Arafat, explicații cu privire la măsurile de relaxare de la 1 iunie: „Dacă e o singură persoană nevaccinată, toți trebuie să poarte mască”

Ioana Mihăilă, despre organizarea unităților spitalicești: „Presupune o coordonare foarte bună între managerii spitalelor” | Care sunt condițiile în vederea reducerii numărului de paturi destinate pacienților Covid-19 

Noile măsuri de relaxare. Persoanele vaccinate cu două doze sunt exceptate de la mai multe restricții – DOCUMENT

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase