Colegiul Medicilor s-a autosesizat, după ce un medic pneumolog din Oradea a afirmat că ignoră schemele de tratament din spitale și folosește o schemă ”miraculoasă”: Cei infectați au ajuns în stare gravă la spital

Colegiul Medicilor s-a autosesizat, după ce un medic pneumolog din Oradea a afirmat că ignoră schemele de tratament din spitale și folosește o schemă ”miraculoasă”: Cei infectați au ajuns în stare gravă la spital
Medicul pneumolog Flavia Groșan, din Oradea. Foto: Facebook
Publicat: 18/03/2021, 15:38
Actualizat: 06/04/2021, 14:32

Colegiul Medicilor din Bihor a hotărât să se autosesizese în urma afirmatiilor făcute de medicul pneumolog Flavia Groșan, din Oradea. Aceasta a afirmat că și-a tratat pacienții de COVID-19, ignorând schemele de tratament din spitale și folosind propria metodă bazată pe medicamentele ieftine. Mai mult, doctorița a criticat protocoalele terapeutice din spitale afirmând că duc la decesul pacienţilor. Însă, tratamentul recomandat de aceasta i-a trimis în stare gravă pe pacienți.

Flavia Groşan, medic pneumolog din Oradea, susţinea, cu câteva zile în urmă, că a vindecat „aproape o mie de pacienţi Covid în diferite stadii”, „fără nicio zi de spitalizare”.

”Eu mă duc pe medicația mea clasică. Eu am lucrat în niște studii clinice foarte interesante pe pneumonii”

Invitată la Antena 3, aceasta a spus că a tratat  boala ca pe o pneumonie atipică și a folosit în acest sens medicamente clasice, ieftine.

„Obiectivul meu de la începutul pandemiei a fost ca niciun pacient să nu ajungă pe mască de oxigen, nu intubat, pe mască. Și nu a ajuns. Eu mă duc pe medicația mea clasică, ieftină, care include și Claritromicina, un antibiotic ce face parte din grupa antibioticelor macrolide. Este singurul antibiotic cu tropism (proprietate de a se localiza în anumite organe) viral. (…) Mie nu-mi place azitromicina, pentru că este o copie mai slabă a claritromicinei. Eu am lucrat în niște studii clinice foarte interesante pe pneumonii și acolo am învățat despre tropismul viral al claritromicinei, acolo am învățat rolul antiinflamator al claritromicinei, pe care nu îl are niciun antibiotic.„, a precizat medicul Flavia Groșan. 

”Am făcut deja o poveste din schema mea”

Aceasta a afirmat că schema de tratament pe care o folosește a utilizat-o în urmă cu 10 ani, când trata pacienți de H1N1.

„Imediat îmi dau seama dacă este gripă, Covid-19. Din durerea de cap îmi dau seama, mie nu-mi trebuie prea multe investigații. Din simptome. (…) Eu mi-am dat seama de acum 10 ani de aceste pneumonii atipice. Puțină lume știe că are rol antiinflamator claritromicina. Le spun acum, are! M-am dus cu claritromicina pe pneumoniile atipice, dar mi-am dat seama că merge și pe viruși, și pe Covid, și pe gripă. Eu așa am tratat și H1N1. Deci, schemă mea nu este de ieri, de azi, este de la H1N1 (n.r. – A (H1N1), gripă porcină). Am făcut deja o poveste din schema mea, nu știu cum se va sfârși. Dumnezeu cu milă. Dar este povestea scrisă de mine, pe care nu mi-o va lua nimeni, niciodată! Povestea mea și a miilor de pacienți pe care eu i-am tratat. Am o schemă excepțională, pe care nu o spun. Atât este clar – claritromicina. Eu o spun fiecărui pacient în parte, nu este secret, întrebați-i pe pacienții mei, care nu sunt doar o mie”, a precizat dr. Flavia Groșan pentru Antena 3.

Afirmațiile medicului nu se opresc aici. Dr. Groşan susţine că în spitale au loc multe decese ale pacienţilor Covid deoarece li se administrează oxigen terapeutic, ce provoacă edeme cerebrale.

”Am reuşit să-l vindec fără spitalizare şi doar cu o doză mică de oxigen”

„Eu mă duc pe medicaţie ca să controlez saturaţia din oxigen. Oxigen foarte puţin şi apoi la plimbare. (…) Eu nu dau Heparină pentru că mi-e frică să nu facă hemoragie alveolară, pentru că pacienţii intră pe picioarele lor şi se degradează extraordinar de repede, în 3-4 zile sunt la ATI. (…) Am avut un pacient de 50 de ani cu 65% saturaţie, medicul de familie a trimis salvarea după el, dar omul a spus că preferă să moară acasă decât să se ducă în spital şi a apelat la mine. Am reuşit să-l vindec fără spitalizare şi doar cu o doză mică de oxigen. M-am dus pe medicaţie frumos până l-am vindecat. Dacă se ducea în spitale, îl intubau pe loc”, a susţinut doctoriţa.

Colegiul Medicilor din Bihor s-a autosesizat

„Doamna doctor a făcut afirmaţii care au adus grave prejudicii corpului medical prin sugestia că medicii specialişti infecţionişti şi ATI ar face rău pacienţilor, dar şi prin faptul că neagă protocoalele de tratament Covid practicate în spitale. Am invitat-o la Comisia de Etică, să îşi justifice afirmaţiile. Am sunat-o azi şi părea chiar bucuroasă”, a declarat pentru ebihoreanul.ro dr. Carmen Pantiş, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor.

Mai mult, schema miraculoasă, promovată de  medic, a provocat  complicații,  pacienții ajungând în stare gravă la spital.

„În realitate, există numeroase persoane care, după ce au fost la cabinetul privat al doamnei dr. Groşan, au ajuns în stare gravă la Spitalul Municipal din Oradea. Cum să pretinzi că ai vindecat 100% o mie de oameni şi tu ştii că pacienţii tăi ajung în stare gravă în spital?„, a subliniat dr. Carmen Pantiş.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția