Colonel rus, despre situația din Ucraina: „Suntem într-o izolare politică totală și întreaga lume este împotriva noastră” (VIDEO)

Colonel rus, despre situația din Ucraina: „Suntem într-o izolare politică totală și întreaga lume este împotriva noastră” (VIDEO)
Colonel rus, despre situația din Ucraina: „Suntem într-o izolare politică totală și întreaga lume este împotriva noastră” (VIDEO) / Foto: Captură Twitter
Publicat: 17/05/2022, 14:48

Moment exploziv la televiziunea de stat rusă, chiar în timpul emisiunii principale, „60 de minute”, care promovează inclusiv „operațiunea militară specială” a Rusiei în Ucraina.

Invitat în studio a fost Mikhail Khodarenok, un analist militar și colonel în rezervă, care a furnizat o altă imagine a situației din Ucraina, mai apropiată de realitate.

Situația va fi tot mai rea pentru Rusia

Acesta a avertizat că „situația pentru Rusia se va înrăutăți, cu siguranță”, pe măsură ce Ucraina primește ajutor militar internațional și „armata ucraineană poate înarma un milion de oameni”.

Referindu-se la soldații ucraineni, militarul în rezervă a declarat că „dorința de a-și apăra țara-mamă există cu prisosință”.

Federația Rusă, în izolare totală

„Cea mai mare problemă cu situația militară și politică a Rusiei” a continuat colonelul, „este că ne aflăm în izolare politică totală și toată lumea este împotriva noastră, chiar dacă nu dorim să recunoaștem. Trebuie să rezolvăm această situație”.

„Această situație nu poate fi considerată normală, când împotriva noastră este o coaliție de 42 de țări și când resursele noastre, militar-politice și militar-tehnice, sunt limitate”.

Prezentatoarea pro-Kremlin, redusă la tăcere

Ceilalți invitați din platou au fost reduși la tăcere. Chiar și gazda emisiunii, Olga Skabeyeva, în mod normal agresivă și vocală, în apărarea Kremlinului, s-a abținut de la comentarii.

O asemenea analiză dură la televiziunea publică rusă este greu de imaginat.

Kremlinul a încercat din răsputeri să reducă la tăcere presa liberă.

Ce s-a întâmplat, însă, la „60 de minute”? A fost ceva spontan? A fost ceva planificat, pentru a-i pregăti pe ruși pentru știrile negative despre „operațiunea militară specială”?

Este prematur să ne pronunțăm, scrie bbc.com, dar putem urmări în continuare televiziunea de stat din Rusia, pentru mai multe semnale.