VIDEO | Colonelul Irinel Precup, rănit în exploziile de la Crevedia. Ce a răspuns acesta când jurnaliștii i-au cerut să le arate mâinile

VIDEO | Colonelul Irinel Precup, rănit în exploziile de la Crevedia. Ce a răspuns acesta când jurnaliștii i-au cerut să le arate mâinile
Publicat: 27/08/2023, 00:42
Actualizat: 27/08/2023, 00:45

Un mort, 46 răniți, dintre care opt în stare gravă, inclusiv pompieri – ultimul bilanț al exploziei la stația GPL din Crevedia. Doi pompieri vor fi primii răniți care vor pleca la spitalul militar din Bruxelles, unde vor ajunge în această noapte. Alături de Raed Arafat la declarații a fost și colonelul Irinel Precup, împuternicit inspector-șef la București-Ilfov, aflat în prima linie și rănit la mâini în urma exploziei.

Rugat de un jurnalist să-i arate mâinile, acesta  a răspuns că, în acest moment gravitatea nu o reprezintă starea lui, ci faptul că mai există o cisternă care ar putea exploda.

„Reporter: Îl mai întrebăm și pe domnul inspector-șef. Spuneați că ați fost rănit, ne puteți arăta mâinile?

Raed Arafat: Vă rog mult, are acuma de lucru, lăsați-l să meargă să-și facă treaba!

Inspector-șef: Eram în prima linie. Nu-i asta gravitatea situației (vorbește despre arsura de la mâini -n.r.), ci faptul că mai avem o cisternă acolo.

Reporter: Ce ați făcut când ați văzut că subalternii dvs sunt răniți?

Inspector-șef: Eu știam foarte bine, sunt chimist, sunt profesor universitar. Am luat decizia să le spun oamenilor să se îndepărteze cât mai mult de explozia respectivă.”

Patru pacienți vor fi transferați în Italia și în Belgia

Premierul Marcel Ciolacu a ajuns la Spitalul Floreasca, unde sunt internați cei doi pompieri răniți care sunt în stare gravă, intubați. Cei doi pompieri vor fi primii răniți care vor pleca la spitalul militar din Bruxelles, unde vor ajunge în această noapte.

Premierul a anunțat că a fost activat Mecanismul de protecție civilă al UE pentru transferul răniților în străinătate. După explozia depozitului de la Crevedia, s-a constituit o celulă de criză la nivelul Ministerului Afacerilor Interne.

„Au fost concentrați cei cu probleme mai deosebite, a fost activat sistemul european de protecție civilă. Mai mult ca sigur credem că în seara asta patru pacienți vor fi transferați în Italia și în Belgia”, a punctat premierul Ciolacu.

Planul alb în spitalele din București

Răniții din explozia de la Crevedia, Dâmbovița, sunt transportați la spitalele din București, acolo unde a fost instituit planul alb, o situație în care medicii medicii și asistentele vin de acasă pentru a elibera locuri pentru victime. Totodată, pompierii au amenajat un spital mobil la fața locului, dar și o ambulanță de victime multiple. Potrivit lui Raed Arafat, 26 de pompieri au fost răniți în cea de-a doua explozie.

Spitalele de urgență din București se pregătesc să primească persoanele rănite în exploziile de la Crevedia.  Două persoane rănite ar putea fi duse la Spitalul ”Bagdasar-Arseni”.

”Teoretic, vor aduce doi pacienți. Noi am pregătit două paturi, pentru că atâta puteam în momentul de față. Avem două paturi disponibile în unitatea de arși”, a spus dr. Florian Bica, purtător de cuvânt al Spitalului ”Bagdasar-Arseni”, pentru Gândul.

O nouă explozie a avut loc la Crevedia, în urmă cu câteva minute

O nouă explozie a avut loc, în această seară, în jurul orei 21.00, la Crevedia. Cinci pompieri au fost răniți și au primit îngriiri medicale la fața locului. Imaginile cu noua explozie au fost surprinse de reporterii Gândul.

Reamintim că explozie puternică – urmată de un incendiu – s-a produs, sâmbătă după-amiază, în jurul orei 18:15, la o stație GPL din Crevedia, județul Dâmbovița. În urma deflagrației, cinci persoane au fost rănite, potrivit  Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

CITIȚI ȘI:

UPDATE | Explozie puternică, la o stație GPL din Crevedia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție / Un mort și mai mulți răniți (VIDEO)

România va activa Mecanismul de protecție civilă al UE pentru transferul răniților în străinătate / Ultimul bilanț al victimelor exploziilor

EXPLOZIILE DE LA CREVEDIA Klaus Iohannis cere autorităților “măsuri urgente”, printr-un mesaj pe Facebook

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu...
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Florin Piersic a prevestit ceea ce urma să i se întâmple: „Nu cred că o...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A devenit strict interzis, chiar DE ASTĂZI, 10 MAI. Regula care se aplică pe stradă,...
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
A fost găsită o nouă proprietate a luminii