Col(r)dr. Niță Dan Laurențiu, despre momentul în care Ion Iliescu ar fi fost la un pas să fie ÎMPUȘCAT în cap: “S-a întâmplat în camera de arme!”

Col(r)dr. Niță Dan Laurențiu, despre momentul în care Ion Iliescu ar fi fost la un pas să fie ÎMPUȘCAT în cap: “S-a întâmplat în camera de arme!”
Publicat: 29/04/2023, 17:03

“Ion Iliescu, la un pas de a fi împușcat de un SPP-ist” – titra presa în noiembrie 2011. Incidentul a avut loc în vila din Primăverii, unde locuiește fostul șef al statului și care, în calitate de ex-președinte, beneficiază, până la finalul vieții de serviciile SPP (Serviciul de Pază și Protecție).

Doar că lucrurile ar fi stat total diferit. După nu mai puțin de 12 ani de la incident, Col(r)dr. Niță Dan Laurențiu a dezvăluit ce s-ar fi întâmplat, de fapt.

Potrivit informațiilor existente la momentul respectiv, după ce Ion Iliescu a intrat în vilă și a închis ușa după el, unul dintre cei care îi asigura paza ar fi încercat să facă o glumă și a scos arma, simulând că trage în urma fostului președinte. Aceasta, însă, s-ar fi descărcat accidental. Norocul lui Ion Iliescu ar fi fost că intrase, deja, în casă, altfel ar fi putut fi chiar ucis. După presupusul incident, angajatul neglijent al SPP-ului ar fi primit o mustrare și ar fi fost mutat la Secția “Trasee”.

Însă Col(r)dr. Niță Dan Laurențiu, fost SPP-ist dezvăluie cum ar fi stat, în realitate, lucrurile. Potrivit acestuia, viața lui Ion Iliescu nu a fost pusă nicio clipă în pericol. Mai mult, agentul nu a avut deloc de suferit.

„Nu a fost așa cum s-a scris. Nici pe departe. A fost un incident de tragere în momentul în care ofițerul își pregătea arma. Și asta se întâmpla în camera de arme, care este asigurată. Fostul președinte era afară, nu avea nicio treabă. Nici vorbă să fi fost aproape să-l împuște. E ca și cum tu ai fi pe stradă, iar eu aș trage într-un beci. Omul a tras la subsol, la demisol. Iar atunci președintele intra pe poartă”, a declarat Col(r)dr. Niță Dan Laurențiu pentru CANCAN.RO.

Ion Iliescu, fostul președinte al României

Col(r)dr. Niță Dan Laurențiu e explicat cum va fi asigurată securitatea la mega-evenimentul programat pe 6 iunie, când Regele Charles al III-lea va fi încoronat. Majestatea Sa Margareta, fiica cea mare a Regelui Mihai I, și soțul său, Principele consort Radu, sunt printre invitați.

„Nu are treabă SPP-ul! Se ocupă Royalty Protection”

Monarhi şi membri din aproape toate casele regale din întreaga lume, dar și președinți de stat, vor fi prezenți la abaţia Westminster din Londra, în cadrul unei slujbe care va fi oficiată de arhiepiscopul de Canterbury. Paza și protecția  Majestății Sale Margareta, fiica cea mare a Regelui Mihai I, și a soțului său, Principele consort Radu, va fi asigurată de Royalty Protection.

„Nu are treaba SPP-ul. Se ocupă Royalty Protection, e o structură a Scotland Yard -ului. Măsurile pentru cei doi nu sunt speciale. Vor beneficia de protecția generală de la întrunire. Dar nu au protecție individuală ca persoană. Vor fi protejați doar în timpul activităților oficiale. În rest, ei se pot plimba liniștiți. Nu vor avea protecție nici la hotel sau unde stau, nu beneficiază de nimic. Măsurile englezilor sunt minimale pentru că se bazează pe alte principii, pe analiza amenințărilor. Atât timp cât analiza stabilește că cele două persoane nu sunt direct amenințate de cineva, nu li se acordă niciun fel de protecție specială. Ei sunt niște simpli invitați acolo, nu au nicio funcție în statul român”, a explicat Col(r)dr. Niță Dan Laurențiu.

El a adăugat că Majestatea Sa Margareta și Principele consort Radu nu au pază SPP, pentru că nu sunt considerați demnitari ai statului român.

„Ei au o poziție onorifică, nu au o poziție regală. Numai Regele Mihai, cât timp a trăit, a avut un aghiotant și un șofer, cred. Dar nici nu știu, cred că un aghiotant în cea mai mare parte a timpului”, a precizat acesta.

Majestatea Sa Margareta, fiica cea mare a Regelui Mihai I, și soțul său, Principele consort Radu, sunt printre invitați la încoronarea Regelui Charles al III-lea

Col(r)dr. Niță Dan Laurențiu a mai adăugat că demnitarii de rang mai mic au primit amenințări, „dar președinții României nu au avut amenințări directe la adresa lor. În afară de amenințările generale, nemulțumire generală… Principalele amenințări vin de la nebuni în 90 la sută din cazuri. Nebuni, psihopați, fanatici, nemulțumiți și așa mai departe. Nu vin de la organizații teroriste sau instituții. Regalitatea nu s-a confruntat cu astfel de probleme”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
Are 85 de ani, dar continuă să întrețină relații intime: „Încă pot să-mi pun picioarele...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Polițiștii raportează alte echipajele de polițiștii pe Waze? Un ofițer răspunde – VIDEO
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Este obligatoriu pentru absolut toți românii. Se aplică în toată România
Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște. Prognoza meteo actualizată
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Modul direct de a spune lucrurile". Cum a reacționat Elena Gheorghe după ce Dana Budeanu...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cea mai nouă tehnologie wireless 6G, de 500 de ori mai rapidă decât cele mai...