Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov, decizie despre carantina din comuna Ciorogârla

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov, decizie despre carantina din comuna Ciorogârla
Polițiști care fac controale, în timpul carantinării unei localități (FOTO - ilustrativ)
Publicat: 18/01/2021, 23:22
Actualizat: 19/01/2021, 00:10

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Ilfov a decis, luni, să prelungească măsura privind carantina comunei Ciorogârla, cu încă două săptămâni.

Decizia a fost luată de autorități, în baza unor analize făcute de specialiști, din cauza numărului mare de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcția de Sănătate Publică (DSP-n.r.) a județului Ilfov și a avizului Institutului Național de Sănătate Publică, CJSU Ilfov a adoptat astăzi în ședință extraordinară Hotărârea nr. 5 din 18.01.2021, prin care s-a făcut propunerea de prelungire a măsurii de carantinare zonală pentru comuna Ciorogârla, propunere înaintată catre Departamentul pentru Situații de Urgență. Șeful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis Ordinul nr. 6230 din 18.01.2021 privind prelungirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Ciorogârla, județul Ilfov”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Ilfov, citați de Mediafax.

Măsura privind carantina se prelungește începând de marți, la ora 05:30, pentru o perioadă de 14 zile, până pe 2 februarie, la aceeași oră.

Alba Iulia reintră în scenariul roșu! Carantină pe timp de noapte, restaurante și cinematografe închise

Municipiul Alba Iulia a reintrat în scenariul roșu, azi-noapte, după ce rata infectărilor cu noul coronavirus a depășit 3 la mia de locuitori. Potrivit deciziei CJSU Alba, aceeași măsură va fi luată în comunele Horea și Meteș.

Măsura a intrat în vigoare, noaptea trecută, și presupune carantina pe timp de noapte, precum și închiderea restaurantelor, a cafenelelor sau a cinematografelor.

Persoanele care au primit și a doua doză de vaccin nu vor mai fi nevoite să intre în carantină la sosirea în România

Persoanele care au primit și cea de-a doua doză a vaccinului împotriva COVID-19 (rapel) vor fi exceptate de la măsura carantinării la intrarea în România în cazul în care au trecut cel puțin zece zile de la administrarea celei de-a doua doze.

Decizia a fost luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) și a fost anunțată luni, după cum informează Digi24.

Totodată, potrivit deciziei, același regim se va aplica și în cazul persoanei care este contact direct cu o persoană diagnosticată cu COVID-19, în cazul în care momentul contactului a fost la mai mult de zece zile de la vaccinarea cu cea de-a doua doză.

CNSU a mai decis, de asemenea, că persoanele care sunt contact direct cu un pacient cu COVID-19 pot să iasă din carantină în cea de-a zecea zi în cazul în care fac un test în cea de-a opta zi, rezultatul acestuia este negativ și persoana nu prezintă simptome specifice bolii.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase