Comunicat dur al Marii Loji Naționale din România după tentativa de puci din Masonerie! Cine conduce de drept + actorii George Ivașcu și Stelian Nistor, excluși definitiv!

Redactor:
Cristian Lisandru
Comunicat dur al Marii Loji Naționale din România după tentativa de puci din Masonerie! Cine conduce de drept + actorii George Ivașcu și Stelian Nistor, excluși definitiv!

Mai multe publicații au scris, sâmbătă, că actorul George Ivașcu – fost ministru al Culturii – ar fi fost votat, în mod legal şi regular, în demnitatea de Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România și ar fi depus Jurământul Masonic din postura de Mare Maestru ales, în jurul orei 10.50, imediat după ce Conventul Naţional a votat şi noua Constituţie.

Biroul de presă al Marii Loji Naționale din România (MLNR) a precizat însă într-un comunicat că afirmațiile nu au niciun suport în realitate, actorul George Ivașcu fiind exclus din Marea Lojă Națională din România, ”definitiv și irevocabil, de către instanțele justiției masonice ale MLNR”.

Marea Lojă Națională a României infirmă și informația potrivit căreia actorul Stelian Nistor ar conduce Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România, precizând că și acesta a fost exclus din MLNR, definitiv și irevocabil, de către instanțele justiției masonice.

Legat de conducerea Marii Loji Naționale din România, în comunicat se arată că aceasta este deținută de profesorul doctor Radu Bălănescu, acesta fiind și Președinte de Onoare al Conferinței Mondiale a Marilor Loji Regulare. Mandatul lui Radu Bălănescu se va încheia în luna noiembrie 2023, atunci vor avea loc și alegerile pentru înalta demnitate de Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România.

  1. Marea Lojă Națională din România este condusă de pr. dr. Radu Bălănescu, Președinte de Onoare al Conferinței Mondiale a Marilor Loji Regulare, care urmează să își încheie mandatul în luna noiembrie 2023.
  2. Alegerile pentru înalta demnitate de Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România vor avea loc în luna noiembrie 2023.
  3. Cetățeanul George Vladimir Ivașcu, de profesie actor, a fost exclus din Marea Lojă Națională din România, definitiv și irevocabil, de către instanțele justiției masonice ale MLNR.
  4. Referitor la afirmația ”interesant este că alegerea lui George Ivașcu în această funcție, cumulată de prezența lui Stelian Nistor în fruntea Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România…”, precizăm următoarele: Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România, care are încheiat concordat cu Marea Lojă Națională din România și care funcționează în mod legal, este condus de domnul Alecu Racoviceanu.
  5. Cu privire la cetățeanul Stelian Nistor, fost actor, vă facem cunoscut faptul că și acesta a fost exclus din Marea Lojă Națională din România, definitiv și irevocabil, de către instanțele justiției masonice ale MLNR.

Precizările au fost făcute de Loja Masonică din România în urma unui articol apărut pe site-ul fanatik.ro și preluat de alte publicații.

Cele Trei Mari Principii ale Francmasoneriei

Pe site-ul Marii Loji Naționale din România sunt prezentate și cele Trei Mari Principii  pe care Francmasoneria le-a urmat şi urmează cu consecvenţă:

  • Iubirea fraternă – fiecare Francmason adevărat va manifesta toleranţă şi respect faţă de opiniile semenilor săi şi se va      comporta în orice împrejurare cu bunătate şi înţelegere faţă de orice fiinţă umană.
  • Întrajutorarea – fiecare Francmason este învăţat să practice această virtute, nu numai pentru membrii familiei      sale, ci şi faţă de membrii societăţii în care trăieşte, principiu ce      trebuie urmat prin eforturi individuale. Soarta orfanilor, suferinzilor şi      a celor vârstnici a constituit din cele mai vechi timpuri o preocupare permanentă a membrilor Ordinului.
  • Adevărul – constituie pentru Francmasoni piatra de încercare a instruirii lor, acest principiu trebuind să prevaleze în orice împrejurare s-ar afla.

Francmasonii cred cu tărie că transpunerea în viaţă a acestor trei principii este singura cale de atingere a celor mai înalte standarde comportamentale ale vieţii fiecărei fiinţe umane.

Totodată, Francmasoneria interzice ”dezbaterea şi adoptarea de rezoluţii în Loji pe probleme politice, cazul contrar atrăgând iregularitatea şi expulzarea din Ordin”. De asemenea, se mai precizează pe site-ul MLNR, ”în Loji nu sunt permise discuţii privitoare la interese economice”.

Pe stadion doar cu vaccin sau test! Premierul a anunţat condiţiile ca fanii să intre...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Cum poate să arate Ilinca Vandici în costum de baie! A atras toate privirile...
Dieta cu care Scarlatescu a dat jos 50 de kilograme! Pare greu de crezut, dar...
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A...
Gestul făcut de călătorii unui tren după ce acesta a rămas în câmp, în Prahova....
COMENTARIU Marius Oprea / Liberi şi fericiţi. Pînă cînd?
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Covid Inc există de 40 de ani. Cum a ajuns o companie din Arizona să...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
Cine a fost AMANTA pe care Adolf Hitler a ținut-o ASCUNSĂ mult timp? Foarte puțini...
Închisoarea supranumită Bastilia României, din care nu a reușit să evadeze nimeni. Ce s-a ales...
Gică Hagi, mutarea anului în România. ULTIMA ORĂ: nimeni nu se aștepta la asta
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Anunţul ŞOC al zilei vine din Germania: Decizia luată de Angela Merkel cutremură Europa. Este...
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea familiei care a lăsat viaţa din Bucureştiul agitat pe o viaţă la un conac...
Inchide