Puțini știu că un banal condiment te poate scăpa de dureri. Condimentul are beneficia uimitoare, dar nu sunt mulți cei care le cunosc.
Condimentul care îți ia durerea cu mâna este utilizat de către români doar la anumite mâncăruri. El este considerat și un medicament natural, iar beneficiile pe care le are nu pot fi trecute cu vederea.
Este vorba despre laur, o planta popular din specia Laurus nobilis, iar în antichitate, din el erau țesute coroane pentru câștigătorii Jocurilor Olimpice și pentru împărații romani.
În țara noastră, aceeași planta mai este cunoscută și sub denumirea de „dafin”. Aroma frunzelor de dafin nu poate fi comparată cu nimic altceva, având în vedere că oferă un plus de savoare multor mâncăruri.
Astfel, frunzele de dafin sunt utilizate în bucătărie pe post de condimente. Ceea ce nu știu mulți este faptul că beneficiile frunzelor de dafin sunt uimitoare. Condimentul îți ia durerea cu mâna, dar mai are și alte beneficii.
Prin urmare, frunzele de dafin au proprietăți antiinfalamatorii. Acestea ajută la probleme articulare și sunt foarte bune pentru durerile reumatice ori pentru durerile cauzate de artrită. Deoarece este considerat un medicament natural, el are și beneficii interne.
Puțin știu că frunzele de dafin îmbunătățesc funcția insulinei, reglând glicemia. Prin urmare, frunzele de dafin sunt recomandate persoanelor care suferă de diabet tip II. Totodată, și nivelul colesterolului poate fi reglat, adăugând Frunze de dafin în meniul zilnic.
Condimentul bun pentru dureri mai poate trata și diferite tulburări digestive. Frunzele de dafin conțin taninuri, cu un puternic efect astringent și sunt utile în caz de diaree.
De asemenea, studiile au arătat că frunzele de dafin mai conțin și substanțe active cu efecte antioxidante și anticancerigene. Prin urmare, un consum regulat poate să prevină creșterea celulelor tumorale.
Condimentul mai poate îmbunătăți și memoria, ameliorâbd și alte probleme cognitive. El poate fi consumat fără griji de cei care au peste 60 de ani, în așa fel încât creierul să funcționeze normal.
Dar există și câteva contraindicații: copiii și femeile însărcinate sau care alăptează este bine să nu îl consume. Frunza de dafin nu trebuie înghițită, ci consumată măcinată, sub formă de condiment sau sub formă de ulei.
CITEȘTE ȘI: