Plângere la DIICOT împotriva conducerii Academiei de Poliție „A. I. Cuza”, după ce a permis ca elevii să primească „mâncare stricată”

Plângere la DIICOT împotriva conducerii Academiei de Poliție „A. I. Cuza”, după ce a permis ca elevii să primească „mâncare stricată”
Publicat: 21/11/2023, 12:41
Actualizat: 21/11/2023, 12:43

Sindicatele din penitenciare denunță la DIICOT conducerea Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, pentru abuz în serviciu și fals intelectual, după ce ar fi mințit cu privire la numărul real al elevilor care au suferit toxiinfecții alimentare.

Sindicaliștii din penitenciare acuză Academia de Poliție de corupție intoxicată, transformată de șefii promovați „pe pile” într-o „pușcărie îndepărtată de România educată a lui Klaus Iohannis”, conform unui comunicat de presă.

„Academia de Poliție „A. I. Cuza” este cea mai mare pușcărie din România”

„Marți, 21.11.2023, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a sesizat Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism împotriva fostului rector al Academiei de Poliție «A. I. Cuza», Claudiu-Ștefan Chindriș, precum și împotriva tuturor factorilor de conducere ai instituției de învățământ pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de dispozițiile art. 297 NCP, respectiv abuz în serviciu, constând în aceea că, în mod nelegal și abuziv, au permis ca studenții instituției pe care o conduce să primească ”mâncare stricată” și art. 321 NCP, respectiv fals intelectual, constând în aceea că, cu știință, «au încercat să ascundă adevărul prin declararea neadevărată a numărului real al studenților intoxicați în data de 14.11.2023, începând cu ora 20:30».

Mâncarea, condițiile de cazare și supraaglomerarea fac din Academia de Poliție „A. I. Cuza” cea mai mare pușcărie din România, instituție de învățământ măcinată de-a lungul anilor de corupție, hărțuire sexuală, limbaj suburban și abuzuri”, se arată în comunicatul citat.

„A creat mai multe probleme în societate decât interlopii”

„Academia de Poliție «A. I. Cuza» a creat mai multe probleme în societatea românească decât interlopii României (plagiate la comandă, amenințări cu moartea, scandaluri sexuale).

Modul bolnav de a conduce Academia de Poliție «A. I. Cuza» ca pe un penitenciar din lumea a treia, cu abuzuri la ordinea zilei, îi pot determina pe viitorii polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de penitenciare să considere că abuzarea cetățeanului reprezintă o normalitate, atâta timp cat 3-4 ani acești tineri sunt cazați în condiții inumane, sunt hrăniți cu mâncare alterată și învață în condiții similare deținuților din pușcăriile pline de gândaci, șobolani și ploșnițe ale României. Condițiile din căminele studențești ale Academiei de Poliție ar surprinde și oficialii Comitetului European pentru Prevenirea Torturii și a Pedepselor sau Tratamentelor Inumane sau Degradante (CPT) familiarizați cu realitatea dezastruoasă din penitenciare”, precizează sursa citată anterior.

În acest context, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) solicită ministrului de interne Cătălin Predoiu „să ia măsuri urgente de remediere a problemelor cronice din Academia de Poliție «A. I. Cuza», întrucât cetățeanul român are nevoie de ofițeri sănătoși și apți, care să poată asigura în mod echilibrat și responsabil ordinea publică și siguranța națională”.

În total, 119 studenți de la Academia de Poliție din Capitală au fost internați la spital cu toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat la cantina instituției, au precizat pentru GÂNDUL surse din cadrul MAI.

Sindicatul Europol a reclamat că mâncarea oferită studenţilor este stricată și susține că acest lucru s-ar fi întâmplat chiar și după izbucnirea scandalului.

Vă recomandăm să citiți și:

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a trimis Corpul de CONTROL la Academia de Poliţie, după ce mai mulți studenți au făcut toxiinfecție alimentară

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vestea șocantă pentru consumatorii de Pepsi. Secretul băuturii a ieșit la iveală după zeci de...
FOTO. Frumoasa Lena și-a pus iubitul fotbalist la munca de jos! Cum arată în costum...
Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp. Polițiștii l-au testat pentru consum de...
Berea fără alcool te lasă fără permis. Medic: Înverzește etilotestul
Vremea 4 - 17 decembrie 2023. ANM anunță ploi, lapovițe și ninsori începând de joi,...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
Ai voie să încalci LINIA CONTINUĂ dacă depășești o căruță / tractor? Ce prevede legea...
Apar noi detalii în cazul crimei din Franța! Detaliul care i-a făcut pe apropiații doctoriței...
„Mi-am dorit ca fiul meu să poarte numele meu”. Motivul pentru care soția lui Adi...
Rona Hartner a fost uitată de celebrități la înmormântare! Aurel Pădureanu și Ioana Tufaru sunt...
Atac terorist în Paris. Atacatorul a strigat "Allah akbar" şi a atacat trecători în centrul...
Scandal monstru după moartea Ronei! Mega război pentru custodia Ritei
Adevărata poveste, spusă după un SECOL! Cel mai MARE trib din SUA
TOATĂ RUSIA e în doliu! Nimeni nu credea că poate fi ucis: O durere care...
Becali, directive de specialitate pentru Tavi Popescu: „Sari ca lupul pe oaie”
Nu ați respectat!” Două echipe au fost penalizate usturător de Irina Fodor! Ce s-a întâmplat
BANCUL ZILEI. Bulă: Băi nevastă, am observat că facem dragoste doar când ai nevoie de...