„Există suspiciunea de focar”. 63 de studenți de la Academia de Poliție, de URGENȚĂ la „Matei Balș”, intoxicați cu mâncarea primită la cantină!

„Există suspiciunea de focar”. 63 de studenți de la Academia de Poliție, de URGENȚĂ la „Matei Balș”, intoxicați cu mâncarea primită la cantină!
57 de studenți de la Academia de Poliție, de urgență la „Matei Balș” / Sursa FOTO: facebook.com/Oficial.Academia.de.Politie
Publicat: 15/11/2023, 12:53
Actualizat: 15/11/2023, 13:27

Un nou scandal uriaș lovește Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. 63 de studenți au ajuns marți, 14 noiembrie 2023, la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, intoxicați cu mâncarea primită la cantină.

Toți pacienții au acuzat stări de vomă și dureri abdominale.

„Au început să se simtă rău”

De vină ar fi mâncarea primită la prânz și cină, spun surse din sistem. Potrivit adevarul.ro, studenții au început să se simtă rău imediat după masa de prânz pe care au luat-o marți, 14 noiembrie. La cină, doar unii au mai coborât din camere, cei mai mulți simțindu-se rău.

Studenții au avut grețuri, vărsături și dureri abdominale, arată sursa citată.

Câțiva dintre ei și-au alertat părinții cu privire la cele întâmplate. Astfel, cazul a ajuns și în atenția Sindicatului Oltpol, al cărui lider, Cristel Ioțu, a dezvăluit că acesta nu este un incident izolat.

„Este vorba despre masa servită în Academia de Poliție studenților Academiei de Poliție.

Au început să se simtă rău, stări de rău, n-au știut de la ce. Inițial au început să caute lămâie, antivomitive, după care situația s-a agravat. Au chemat salvările, nu doar una. Erau întinși pe podea, dureri abdominale, și au fost transportați, dintre ei, la Spitalul Matei Balș, spital de Boli Infecțioase.

Eu am mai atras atenția cu provire la blocul alimentar, la mâncarea precară. A fost un control doar de fațadă al DSP-ului, au confirmat că este OK, acum să-și asume DSP-ul. Cerem demisia în bloc a tuturor celor care au confirmat condiții de igienă normale și iată că nu sunt”, a reacționat liderul Sindicatului Oltpol, Cristel Ioțu.

Ce spun medicii de la „Matei Balș”

Doctorul Adrian Marinescu, directorul Institutului „Matei Balș”, a confirmat faptul că un număr de 63 de studenți a ajuns la spital în cursul zilei de marți, 14 noiembrie.

Cazul a fost raportat către Direcția de Sănătate Publică București, dar, fiind vorba despre o instituție din subordinea Ministerului de Interne, a fost anunțată și Direcția Medicală din MAI.

„Cei 57 nu au însemnat forme severe. Unora li s-au pus, probabil, soluții de reechilibrare, pe moment, dar au plecat cu toții acasă, cu tratament. Nu au fost forme severe. Toți au avut în comun faptul că au fost meseni la prânz și seara, fără să știm exact care dintre alimente (n. red. – le-au pus probleme), dacă au plecat de la prânz sau seara. Noi știm că oamenii aceștia au mâncat acolo și pentru noi există suspiciunea de focar”, a precizat dr. Marinescu.

Reprezentanții Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” au transmis următorul comunicat de presă:

În data de  14.11.2023, începând cu ora 20:30, mai mulți studenți ai Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza au prezentat stări de rău, acuzând dureri abdominale însoțite de stări de vomă.

Personalul instituției, aflat la serviciul de permanență, a luat de îndată primele măsuri în vederea acordării de asistență medicală.

La fața locului au ajuns echipaje medicale care au acordat îngrijire de specialitate studenților care acuzau stări de rău, iar cei care au necesitat investigații amănunțite au fost transportați la unități spitalicești cu diagnosticul primar: enterocolită-toxiinfecție alimentară. În total, au fost afectați 63 de studenți.

În urma acestui incident, niciun student nu a fost internat, celor afectați recomandându-li-se tratament medical de specialitate.

De urgență, specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică București, s-au prezentat la sediul instituției noastre pentru desfășurarea unei anchete epidemiologice.

Aspectele menționate nu afectează derularea procesului didactic din instituție.

Conducerea Academiei a dispus, constituirea unei comisii în vederea efectuării de verificări cu privire la respectarea tuturor normelor de depozitare, de manipulare, de preparare și servire a alimentelor”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
ȘOCANT! Cum arată un hamburger de la McDonald’s după ce a fost ținut timp de...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
CUTREMUR în România, chiar în ziua DE FLORII. Ce magnitudine a avut seismul
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Amendă uriașă după o ceartă pe social media