Corina Crețu, mesaj la împlinirea a 12 ani de la semnarea Parteneriatului Strategic între România și Moldova: „Depunerea cererii de aderare, într-un context dramatic, un moment istoric. Locul Republicii Moldova este, alături de România, în UE”

Corina Crețu, mesaj la împlinirea a 12 ani de la semnarea Parteneriatului Strategic între România și Moldova: „Depunerea cererii de aderare, într-un context dramatic, un moment istoric. Locul Republicii Moldova este, alături de România, în UE
Publicat: 27/04/2022, 12:29
Actualizat: 27/04/2022, 12:31

Eurodeputatul Corina Crețu și-a exprimat miercuri – la împlinirea a 12 ani de la semnarea Parteneriatului Strategic între România și Republica Moldova – solidaritatea cu  Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. Corina Crețu a precizat deschis că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. Mai mult, aceasta susține că, în calitate de europarlamentar, a aprobat proiecte europene în valoare de zeci de milioane de euro pentru vecinii noștri de peste Prut. 

„Astăzi se împlinesc 12 ani de la semnarea Parteneriatului Strategic între România și Republica Moldova pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. În aceste momente complicate, trebuie sa fim mai mult decât oricând alături de cetățenii Republicii Moldova. Locul Republicii Moldova este, alături de România, în Uniunea Europeană, iar depunerea cererii de aderare, intr-un context atât de dramatic cum este războiul din Ucraina, reprezintă un moment istoric.

Îmi exprim solidaritatea cu Președinta Maia Sandu în eforturile sale de a păstra pacea si de a reduce tensiunile din ultimele zile. De mai bine de un deceniu, România a demonstrat că reprezintă principalul partener strategic al Republicii Moldova. Și, având în vedere istoria noastră comună, e și firesc să fie astfel. Speranța mea cea mai sinceră este ca și viitorul nostru să fie unul comun, în Uniunea Europeană.

Am fost și voi rămâne convinsă de destinul european al Republicii Moldova – de care sunt foarte atașată sufletește. Am vizitat Moldova în repetate rânduri încă din 2005, când am fost observator electoral din partea OSCE. În 2013, am pledat, din Parlamentul European, pentru semnarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Iar în calitate de Comisar European pentru Politică Regională, am aprobat pentru Republica Moldova proiecte europene în valoare de zeci de milioane de euro, de rezultatele cărora beneficiază astăzi sute de mii de cetățeni ai Republicii Moldova. Am făcut toate acestea pentru că am crezut întotdeauna că dincolo de cuvintele frumoase, oamenii trebuie efectiv să simtă modul în care viața lor se schimbă în bine.

Politica este utilă atât timp cât reprezintă o șansă în plus de a contribui la binele oamenilor. Voi rămâne în continuare o susținătoare a drumului european al Republicii Moldova și, din Parlamentul European, voi depune toate eforturile ca vocea fraților noștri de peste Prut să se facă auzită și mai bine la Bruxelles”, a conchis europarlamentarul Corina Crețu.

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O zonă turistică populară, închisă din cauza unor flori care miros urât