Corina Crețu, mesaj la împlinirea a 12 ani de la semnarea Parteneriatului Strategic între România și Moldova: „Depunerea cererii de aderare, într-un context dramatic, un moment istoric. Locul Republicii Moldova este, alături de România, în UE”

Corina Crețu, mesaj la împlinirea a 12 ani de la semnarea Parteneriatului Strategic între România și Moldova: „Depunerea cererii de aderare, într-un context dramatic, un moment istoric. Locul Republicii Moldova este, alături de România, în UE
Publicat: 27/04/2022, 12:29
Actualizat: 27/04/2022, 12:31

Eurodeputatul Corina Crețu și-a exprimat miercuri – la împlinirea a 12 ani de la semnarea Parteneriatului Strategic între România și Republica Moldova – solidaritatea cu  Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. Corina Crețu a precizat deschis că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. Mai mult, aceasta susține că, în calitate de europarlamentar, a aprobat proiecte europene în valoare de zeci de milioane de euro pentru vecinii noștri de peste Prut. 

„Astăzi se împlinesc 12 ani de la semnarea Parteneriatului Strategic între România și Republica Moldova pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. În aceste momente complicate, trebuie sa fim mai mult decât oricând alături de cetățenii Republicii Moldova. Locul Republicii Moldova este, alături de România, în Uniunea Europeană, iar depunerea cererii de aderare, intr-un context atât de dramatic cum este războiul din Ucraina, reprezintă un moment istoric.

Îmi exprim solidaritatea cu Președinta Maia Sandu în eforturile sale de a păstra pacea si de a reduce tensiunile din ultimele zile. De mai bine de un deceniu, România a demonstrat că reprezintă principalul partener strategic al Republicii Moldova. Și, având în vedere istoria noastră comună, e și firesc să fie astfel. Speranța mea cea mai sinceră este ca și viitorul nostru să fie unul comun, în Uniunea Europeană.

Am fost și voi rămâne convinsă de destinul european al Republicii Moldova – de care sunt foarte atașată sufletește. Am vizitat Moldova în repetate rânduri încă din 2005, când am fost observator electoral din partea OSCE. În 2013, am pledat, din Parlamentul European, pentru semnarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Iar în calitate de Comisar European pentru Politică Regională, am aprobat pentru Republica Moldova proiecte europene în valoare de zeci de milioane de euro, de rezultatele cărora beneficiază astăzi sute de mii de cetățeni ai Republicii Moldova. Am făcut toate acestea pentru că am crezut întotdeauna că dincolo de cuvintele frumoase, oamenii trebuie efectiv să simtă modul în care viața lor se schimbă în bine.

Politica este utilă atât timp cât reprezintă o șansă în plus de a contribui la binele oamenilor. Voi rămâne în continuare o susținătoare a drumului european al Republicii Moldova și, din Parlamentul European, voi depune toate eforturile ca vocea fraților noștri de peste Prut să se facă auzită și mai bine la Bruxelles”, a conchis europarlamentarul Corina Crețu.

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, precum Jurnalul național, Evenimentul Zilei, Adevărul, Mișcarea de Rezistență, Aleph citeste mai mult