GÂNDUL LIVE. Deputatul USR Cosette Chichirău, despre decizia CCR privind Avocatul Poporului: „Suntem puțin surprinși. Așteptăm să vedem motivarea” (VIDEO)

Publicat: 30/06/2021, 19:47
Actualizat: 01/07/2021, 17:27

Invitată în ediția Gândul Live de miercuri, 30 iunie, Cosette Chichirău (deputat USR) a comentat decizia Curții Constituționale a României (CCR) de a o repune în funcția de Avocat al Poporului pe Renate Weber, demisă recent de Parlamentul României.

„Suntem puțin surprinși de decizie, pentru că în 2012 s-a dat o altă decizie în aceeași speță. Atunci, CCR a spus că nu se poate băga pe o procedură parlamentar și dacă Parlamentul decide să suspende Avocatul Poporului sau să îl trimită acasă, atunci nu se bagă. (…) Așeptăm să vedem motivarea, ca să știm cum procedăm mai departe. Din punctul meu de vedere, Renate Weber n-a fost un avocat a poporului, ci unul al penalilor, care a susținut diverse interese contrare celor ale cetățenilor români, a împiedicat eforturile de oprire a pandemiei, a apărat anumite persoane care erau certate culegea, deci nu considerăm ca doamna Weber poate să mai rămână în această funcție, Acum, din punct de vedere procedural, vom vedea cum facem”, a spus, printre altele, Cosette Chichirău la GÂNDUL LIVE.

CCR a soluționat marți, 29 iunie, sesizarea PSD privind revocarea din funcție a Avocatului Poporului. Astfel, că revocarea Avocatului Poporului este neconstituţională, drept pentru care Renate Weber își va relua funcţia.

VEZI EDIȚIA INTEGRALĂ GÂNDUL LIVE DE MIERCURI, 30 IUNIE 2021:

CITEȘTE ȘI:


Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult