Covid-19 a provocat încă un milion de decese la nivel global, din ianuarie 2022. Ce spune directorul OMS despre campania de vaccinare

Covid-19 a provocat încă un milion de decese la nivel global, din ianuarie 2022. Ce spune directorul OMS despre campania de vaccinare
Sursă FOTO - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 25/08/2022, 20:39
Actualizat: 25/08/2022, 20:40

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunțat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că pandemia de Covid-19 a provocat încă un milion de decese, la nivel global.

„Am depăşit pragul tragic de 1 milion de decese cauzate de COVID-19, de la începutul acestui an”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă.

În acest context, el a cerut guvernelor din lumea întreagă să îşi intensifice eforturile pentru vaccinarea tuturor angajaţilor din sănătate, a persoanelor vârstnice şi a persoanelor din categoriile cele mai expuse la riscuri medicale, pentru a se obţine astfel o acoperire vaccinală de 70% la nivelul populaţiei globale.

În ianuarie 2022, OMS, Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) şi partenerii lor au înfiinţat Parteneriatul pentru livrări de vaccinuri anti-Covid-19 (CoVDP) cu scopul de a facilita distribuţia de doze în 34 de ţări în care acoperirea vaccinală era de sub 10%.

Aproape toate aceste ţări, mai puţin şase dintre ele, se află în Africa. De acum, a anunţat Tedros Adhanam Ghebreyesus, doar 10 ţări au încă o acoperire vaccinală mai mică de 10%.

„Totuşi, mai sunt multe lucruri de făcut”, a adăugat el, citat de Agerpres.

Potrivit directorului OMS, o treime din populaţia mondială nu este încă vaccinată împotriva noului coronavirus, inclusiv două treimi din personalul medical şi trei sferturi din persoanele vârstnice din ţările cu venituri mici.

Pandemia de COVID-19 a provocat 6,45 milioane de decese în lume, după ce primele infectări au apărut la sfârşitul anului 2019 în regiunea oraşului Wuhan din China, conform celor mai recente statistici publicate de OMS.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult