Aglomerație în Vama Nădlac 2, după ce mii de români se întorc acasă de Paște. „Facem mai mult la coadă decât la condus. Să le fie ruşine!”

Aglomerație în Vama Nădlac 2, după ce mii de români se întorc acasă de Paște. „Facem mai mult la coadă decât la condus. Să le fie ruşine!”
(Foto - Arhivă: RAUL STEFF / MEDIAFAX FOTO)
Publicat: 24/04/2021, 09:55
Actualizat: 24/04/2021, 13:02

Mii de români stau la cozi interminabile, zilele acestea, în Vama Nădlac 2 pentru că vor să ajungă acasă pentru sărbătorile pascale. Cei mai mulţi se întorc din Spania, Italia sau Germania.

Maşinile au aşteptat, mai bine de trei ore, pentru a intra în România, chiar dacă noaptea trecută poliţiştii de frontieră din Nădlac au deschis încă cinci artere de acces, pe sensul de intrare în ţară, potrivit Antena 3.

Stăm acum de trei ore. Facem mai mult la coadă decât la condus. Ruşine! Să le fie ruşine! Nici nu ne dau informaţii şi ne repezesc că nu am citit Monitorul. Când să citim Monitorul dacă am fost la lucru şi am plecat de dimineaţă?”, a declarat o româncă întoarsă din străinătate.

Pentru cei care vin din ţări aflate în scenariul galben aşteptarea a fost şi mai mare din cauza corturilor de triaj. Completarea documentelor a mai durat o oră în plus.

Unii românii fac cale întorsă, din cauza carantinei

Sunt şi români care au făcut cale întoarsă, pentru a evita carantina, dacă vin din țări aflate pe „lista galbenă”. Vestea că după sărbători ar putea intra în carantină nu i-a mulţumit pe români, astfel că cei care nu s-au documentat suficient au ales să se întoarcă în ţara de unde au venit, la fel cum s-a întâmplat și în luna februarie.

Autorităţile îi sfătuiesc pe românii care vor să vină acasă de sărbători să se informeze înainte de a pleca la drum pentru a evita riscul de a intra în carantină.

Au fost coloane interminabile și de camioane la frontiera cu Ungaria, la începutul lunii. Șase ore de așteptare, la Nădlac II și Vărșand!

Coloane de camioane s-au format, la începutul acestei luni, pe mai mulți kilometri înainte de principalele puncte de trecere a frontierei spre Ungaria, iar la Nădlac II și Vărșand se așteaptă cel puțin șase ore pentru tranzitare.

Aplicația online de monitorizare a traficului la granițe, de pe site-ul Poliției de Frontieră, arată că timpii mari de așteptare sunt cauzați de numărul „foarte mare” de automarfare prezente la verificări pe sensul de ieșire din țară, „din cauza restricțiilor aplicate de autoritățile ungare cu ocazia Paștelui”, transmite Agerpres.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase