„Cred în România” – locul de întâlnire al oamenilor, ideilor și inițiativelor care fac cinste țării

„Cred în România” – locul de întâlnire al oamenilor, ideilor și inițiativelor care fac cinste țării
„Cred în România”
Publicat: 06/06/2022, 19:48

Asociația ”Cred în România” a lansat platforma cu același nume,  parte a unui amplu demers de  promovare a României, o mișcare apolitică, civică și culturală. Vorbim despre un demers de responsabilizare socială, care își propune să readucă în atenția românilor lucrurile bune, proiectele inspirate și ideile care fac cinste țării. Mai mult, ”Cred în România” susține oamenii cu inițiativă, dorindu-și să contribuie la schimbarea felului în care ne percepem țara și ne raportăm la ea.

Asociația „Cred în România” este fondată de un grup de tineri care au beneficiat de oportunități de studiu și muncă pe care le datorează, într-o mare măsură, României. O Românie care totuși crede prea puțin în ea însăși. Aceștia și-au dat seama că există o nevoie clară de susținere a sentimentelor de apartenență la comunitate, de încredere în cei din jur și de optimism. În contextul în care spațiul mediatic este dominat de știri senzaționale, de opinii negative, de zvonuri și de critici deseori nejustificate la adresa României, românii au ajuns sa nu mai aibă încredere în forțele proprii, sunt neîncrezători în autorități, suspicioși față de cei din jurul lor și pesimiști la adresa viitorului.

„Cred în România” își propune să contribuie la schimbarea acestei situații și să aducă în primul rând Romania faptelor bune, a inițiativelor care schimbă comunități și a oamenilor care se ghidează după valori frumoase. Pentru că România merită, România crește și România devine mai bună. România se dezvoltă rapid și recuperează decalaje, aflându-se deja printre țările prospere, sigure și dinamice. Milioane de români pricepuți și cinstiți își fac treaba cu demnitate acolo unde se află. Aceasta este povestea României care merită să fie spusă pentru că este povestea României reale.

Multe dintre lucrurile bune care se întâmplă în România rămân deseori nevăzute, astfel platforma „Cred în România” pune în lumina reflectoarelor proiecte care se dovedesc sustenabile și utile comunității, tineri talentați care prin dedicare și ingeniozitate rescriu paradigmele și revoluționează, artiști care poartă cu mândrie românescul în întreaga lume.

Printre inițiativele susținute se numără: Avanpost – spațiu de creație care susține producția de filme românești; BookLand – asociație care oferă elevilor din mediul rural condiții mai bune de învățare; Colegi de bancă – proiect care urmărește combaterea abandonului școlar în mediile defavorizate; Cum Laude – rețea de excelență care pune în valoare tinerii cu rezultate extraordinare. Lista este continuată de competiția Destinația anului – program de promovare a turismului intern prin popularizarea destinațiilor din România; Inventikus – centru de inovare, format de entuziaști ai cercetării și inventicii; Ziua generaţiei Z – academie digitală și laborator de idei și inițiative prin care tineri tinerii își articulează visul pentru Romania si învață să își transforme ideile în proiecte concrete în folosul lor și al comunității din care fac parte.

România în care credem este europeană și euro-atlantică, democratică, multietnică, multiconfesională și incluzivă. Este prosperă, tolerantă și generoasă, atractivă pentru profesioniști, studenți, artiști și

antreprenori deopotrivă, români și străini.  România în care credem există deja, iar povestea ei se cuvine să fie spusă cu obiectivitate și argumentele corecte. România care ne face cinste este în fața noastră și merită să o descoperim.

Tu de ce crezi în România sau ce te-ar determina să îți redobândești încrederea în ea? Scrie la adresa [email protected]  echipei „Cred în România” și haide să conturăm împreună România care ne face cinste!

Despre platformă aflati aici: https://www.youtube.com/watch?v=quRJLyVHj2Q

***

Pentru mai multe detalii, vă rugam vizitați https://credinromania.ro/  sau scrieți-ne la adresa: [email protected].

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Complet interzis în România. Se confiscă mașina pe loc. Decizia de care șoferii nu au...
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Mici, dar istețe: cum influențează lumea insectele și alte nevertebrate?