Cristian Ghinea a demisionat din toate funcțiile de conducere din USR. Fostul ministru va rămâne membru simplu: „Motivul imediat al acestei decizii ține de două proiecte pe care le demarez”

Cristian Ghinea a demisionat din toate funcțiile de conducere din USR. Fostul ministru va rămâne membru simplu: „Motivul imediat al acestei decizii ține de două proiecte pe care le demarez”
Cristian Ghinea: / Sursă FOTO: Eduard Vînătoru - Mediafax Foto
Publicat: 22/12/2021, 23:35
Actualizat: 22/12/2021, 23:39

Cristian Ghinea, fostul ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Cîțu, și-a anunțat miercuri demisia din poziția de vicepreședinte și membru în Biroul Național al USR.

Astfel, printr-un mesaj adresat colegilor de partid, Ghinea a transmis că, de la 1 ianuarie 2022, renunță la cele două poziții, pentru a se dedica unor proiecte de monitorizare a PNRR, împreună cu eurodeputații Dragoș Pîslaru și Vlad Botoș.

Cristian Ghinea rămâne membru USR, ceea ce consideră „o revenire la o normalitate”, și spune că, pe lângă noul proiect de monitorizare a fondurilor PNRR, mai are de terminat și o carte despre „liberalismul așa cum ar trebui să fie”.

„Dragi colegi,

Vă anunț prin prezenta decizia mea de a demisiona din poziția de vicepreședinte și membru în Biroul Național al USR începând cu data de 1 ianuarie 2022.

Motivul imediat al acestei decizii ține de două proiecte pe care le demarez împreună cu colegii europarlamentari Dragoș Pîslaru și Vlad Botoș, proiecte de monitorizare și asistență pentru PNRR. Aceste fonduri vin din bugetul Parlamentului European, dar sunt la dispoziția europarlamentarilor, pe bază de proiecte de comunicare/cercetare/politici publice.

Vom lansa în ianuarie platforma de monitorizare a PNRR și apoi imediat publicații și activități de asistență pentru primari/consilieri privind ce trebuie să facă pentru a beneficia de fonduri.

Am consultat juriști și opiniile legate de o obligație statutară de a mă retrage sunt împărțite. Prefer să o fac, în spiritul deciziei noastre colective.

Voi rămâne alături de USR și de echipa de management, activ și implicat, ca membru.

În definitiv, de când am intrat în USR, din 5 formate de BN am fost prezent în două. Renunțarea la funcție și revenirea în postura de membru este deci, mai degrabă, o revenire la o normalitate.

Sunt tare mândru de contribuțiile avute la drumul nostru comun. La extindere (de la aproape deloc la 1500 de filiale), la proiectul Fără Penali, unde Dan a condus o caravană și eu pe cealaltă, la poziționarea anti CpF, la alegerea doctrinei liberale moderne, afilierea la ALDE, cele două programe de guvernare pe care le-am coordonat. Promit să mai fac din astea.

Am construit împreună forța liberală, modernizatoare care va schimba România.

Drumul nostru e încă la început. Noi, așa cum suntem, cu bune și cu rele, suntem armata care organizează reforma. De multe ori ni s-a prorocit sfârșitul și de fiecare dată am contrazis casandrele. Sunt optimist pentru 2022 și, mai ales, pentru 2024. Dar, evident, depinde de noi toți.

Pe termen scurt, voi termina de scris cartea la care lucrez împreună cu Fundația Friedrich Naumann despre liberalismul așa cum ar trebui să fie, aplicat zi de zi.

Și, obsesiv cum mă știți și tot optimist, voi face tot ce pot pentru ca PNRR să devină în realitate sutele de km de autostradă și căi ferate, miile de școli renovate, miile de laboratoare de informatică, miile de gospodării care vor avea pentru prima dată apă, cele patru mii de piste de bicicletă, zecile de mii de hectare de pădure nouă, milioanele de metri pătrați de clădiri renovate energetic la care am muncit atâta. Și zecile de reforme care pot schimba România”, a scris fostul ministru într-un mesaj trimis miercuri Biroului Național al USR, citat de Digi 24.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Cum mai arată Diana Gureșoaie, „Strâmba lui Dodel”. Fosta iubită a lui Cristi Tănase...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Șoferii care circulă prea încet, „vânați” cu drona - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Ora de vară. În ce an a fost introdusă pentru prima oară în România și...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Viteză fără precedent! O universitate a creat Internetul de 4,5 milioane de ori mai rapid