Directorul CNAIR, detalii despre finalizarea proiectelor pe autostrada A13, în zona Brașov. Când va fi deschisă circulația

Directorul CNAIR, detalii despre finalizarea proiectelor pe autostrada A13, în zona Brașov. Când va fi deschisă circulația
Publicat: 26/03/2024, 16:47
Actualizat: 26/03/2024, 16:52

Cristian Pistol, actualul director general al CNAIR, a anunțat că s-a întâlnit cu fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, pentru a discuta evoluția unor proiecte pentru Autostrada A13, și anume, secțiunea Sibiu – Făgăraș, respectiv Făgăraș – Brașov. 

Actualul director general al CNAIR, Cristian Pistol, menționat, în cadrul unei postări pe social-media, în ce stadiu se află proiectele ample de infrastructură, ce vizează autostrada A13. În acest sens, Cristian Pistol s-a întâlnit cu fostul director adjunct al Consiliului Județean Brașov. Șeful CNAIR a declarat că secțiunea din A13 pe ruta Sibiu – Făgăraș are semnate contractele pentru construcția celor 4 loturi, în timp ce porțiunea Făgăraș – Brașov se află în etapa studiilor de teren.

„Cu ocazia vizitei pe care mi-a făcut-o astăzi la sediul #CNAIR, am trecut în revistă cu fostul președinte al #ConsiliuluiJudețean Brașov stadiul unor proiecte de #infrastructurărutieră din zonă.

În ceea ce privește #A13, secțiunea de autostradă dintre #Sibiu și #Făgăraș (68,5 km) are semnate contractele pentru construcția tuturor celor 4 loturi. Proiectarea a început deja iar în anul #2028 trebuie finalizată execuția și deschisă circulația pe toate cele 4 loturi și pe drumul de legătură cu #DN1.
Contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar constructiei secțiunii A13 dintre #Făgăraș și #Brașov (50,2 km) a intrat în faza studiilor de teren. Contractul prevede inclusiv elaborarea PT și trebuie finalizat până la sfârșitul acestui an (2024). Ulterior vom lansa în licitație direct contractul pentru execuția lucrărilor.”, a declarat Cristian Pistol pe Facebook.

Cristian Pistol a vorbit și despre tronsonul Brașov – Bacău, care va intra în etapa Studiului de Fezabilitate, de care se va ocupa o firmă ce va fi numită la momentul potrivit.

„Pentru secțiunea #Brașov-#Bacău (A13), contractul pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate se află în faza finală de evaluare a ofertelor. Estimez că în luna aprilie vom avea un rezultat al procedurii de achiziție publică.
Studiul de Fezabilitate pentru construcția celor 5 km ai secțiunii #Codlea -#Cristian (parte a autostrăzii #Ploiești-#Brașov), a fost avizat în CTE CNAIR, urmând ca indicatorii tehnico economici să fie aprobați prin Hotărâre de Guvern. Restul secțiunii de autostradă, de la #Râșnov la #Ploiești, se află în faza elaborării Studiului de Fezabilitate.”, a mai notat directorul CNAIR.

În ceea ce privește reabilitarea a 8,5 kilometri din DN73F, pe ruta Moeciu de Jos, Cheia, Moeciu de Sus, ternul de finalizare este noiembrie 2025.

„Contractul pentru reabilitarea celor aproximativ 8,5 km ai #DN73F (între #MoeciudeJos, #Cheia și #MoeciudeSus) are termen de finalizare în luna noiembrie a anului #2025. Însă antreprenorul este foarte bine mobilizat în șantier și a dat asigurări că poate finaliza lucrările mult mai repede. Am luat decizia reabilitării acestui sector de drum național ca urmarea a numeroaselor solicitări primite.
Discuțiile cu ministrul dezvoltării, Adrian Veștea au vizat și evoluția altor proiecte de interes pentru județul Brașov”, a mai menționat acesta.

CITEȘTE ȘI: 

Gabriel Budescu, directorul adjunct al CNAIR, a fost ales noul director general al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere

Veste bună pentru șoferi. Șeful CNAIR a anunțat când se deschide Drumul Expres DEx 16, care face legătura între Centura Oradea și Autostrada A3

„Autostrada Litoralului”: Guvernul a APROBAT indicatorii tehnico-economici pentru Alternativa Techirghiol

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
Ce amendă riscă românii care stau la bloc și nu respectă legea. O femeie din...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Locul de basm din România pe care puțini turiști îl știu. Ascunde un mare secret,...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
SE CONFISCĂ mașina pe loc. Decizie pentru cei care merg să facă ITP-ul
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu mai ai viață privată, nu mai ai viață personală” Lidia Buble, despre obstacolele întâmpinate...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Carl Benz, inventatorul primului automobil modern. „Primul meu client a fost nebun. Al doilea voia...