Cristian Popescu Piedone: ”Lunetiștii sunt pe toate gardurile”

Publicat: 14/03/2024, 10:48

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 din Capitală și candidat la Primăria Generală, a fost invitat la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3.

Edilul Sectorului 5 a fost întrebat de ce ar trebui schimbat Nicușor Dan din funcția de primar general al Capitalei.

”Cu tot respectul, nu am venit să vă arăt cum se face în emisiuni,  vii cu hârtia, uite hârtia, nu. Eu vă spun că ăsta este programul Nicușor Dan din 2020. Auzim în ultimele zile despre programe. Domnule, mai sunt câteva luni și nimeni nu are un program pentru București. Păi bucureștenii s-au săturat de 30 de ani de programe sterile, nepuse în practică. Toți venim… cu ce? Cu desene, cu dosar gen Nicușor Dan 2020 și nepus nimic în practică.

Pentru mine și pentru cetățeni e așa. De ce? Păi spunea Nicușor Dan în 2020 că 1.400 euro trebuie să fie garantat salariul minim pe economie. Păi cum să fie? În primul rând, că n-a asigurat, a blocat toate investițiile în București, a suspendat toate podurile.

40% mai puțin timp petrecut în trafic. O spun eu? O spuneți toți care conduceți azi în București, 40% mai puțin sau 80% mai mult se întâmplă astăzi?

O centură verde a Capitalei, spații verzi mai mult și mai îngrijite. Pe el n-a plantat. El n-a putut fi în stare să ia pădurea de uscături din fața Palatului Cotroceni, de pe Kiselefi. Unde vedeți copaci uscați și el nu-i defrișează. Îi lasă acolo ca în pădure. Să mai planteze ceva? Niciodată!

130 km de metrou de suprafață. Ați văzut vreo? Nimic.

50 de km de linie tramvai modernizată. Păi tramvaiele deraiază, vedeți, toată lumea, n-a schimbat nimeni nimic.

A, și-a pus-o vestă acum vreo două-3 zile și a început să umble prin canale și să zică că a început să facă cuva Parcului Cișmigiu. Păi, Cișmigiu este un parc istoric, monument istoric, este deasupra ta. Stai în birou și te uiți în Cișmigiu dacă vrei să te relaxezi, unde te uiți, la ciori, la băncile rupte?

Noi grădinițe în București, 150 de programe after school. Deci acestea sunt promisiunile. E fluturașul lui de campanie”, a declarat Cristian Popescu Piedone.

Cristian Popescu Piedone: ”Lunetiștii sunt pe toate gardurile”

Mihai Gâdea: ”Instanța  Supremă din România a venit și a spus că dvs. ați mai fost o dată la închisoare nevinovat. Cine a mai fost luată nevinovat poate să fie și a doua oară. Nu vă e teamă de treaba asta?”

Cristian Popescu Piedone: ”Eu știu ce s-a întâmplat astăzi doar pentru lansarea mea și să nu dau înapoi. Lunetiștii sunt pe toate gardurile. Jocurile, chiar dacă nu mai sunt acele culoare de care vorbeam în anii care am petrecut și eu pe acele culoare ale vestitei securități actuale, contemporane, pardon, nu actuale. Știu că în laboratoare cu ce poți să împiedici un candidat? Fabricându-i, urmărindu-l, făcându-l… Se întâmplă. Trăim și suntem contemporani cu ceea ce se întâmplă.

Nu, nu-mi este frică. Eu, din păcate pentru toți cei care doar se gândesc, eu am fost dincolo de gard un an și o lună. Ei au frica. Nu, eu în pușcărie am fost tot primar. Respectul pe care l-am avut față de cetățean, l-am avut și față de ultimul pușcăriaș acolo. Nu că nu mi-e frică. Știu că de această dată, dacă cineva doar se gândește, a face un dosar… Pe mine, astăzi, mă poate întoarce din drum printr-un singur lucru: să mă extragă efectiv. Și nu mai au timpul necesar pentru că zarurile sunt aruncate și dacă mă extrag cred că câștig oricum.

Nu prin victimizare, cum au zis toți. I-a făcut un dosar de 2 lei la ANI. N-am nicio emoție pentru acest lucr. Și s-au observat când mi-a dat să studiez dosarul. Nu l-au trimis, l-au trimis doar pe ca o măsură administrativă, adică comisia de disciplină să-mi dea o mustrare. Da, ok, nu e problemă, dar au făcut tamtam. E clar că acest tamtam este pus să mi se arate o maimuță. Cu cât îmi arăți maimuța mai mult, cu atât mă motivez. Știu că sunt jocuri, știu că deranjez. Gândiți-vă că o coaliție astăzi atât de puternică nu poate să-și numească un candidat. Domnilor, este rușinos.

Eu le mulțumesc pe această cale că orice zi în care ei nu își nominalizează candidatul, puncte se bagă în sacul meu. Iar ei când vor începe să-și anunțe candidatul, aș putea să iau deja recreație, că am foarte multe zile de precampanie.

Nu sunt stresat. Eu mă duc în această campanie foarte deschis. Sunt extrem de de de deschis, omul este un animal la origine. Simte. Simte transpirația, îți simte ceea ce vorbești. Trebuie să emiți într-o frecvență ca ei să te înțeleagă. Eu am stat lângă ei. Ei își aduc aminte doar înaintea campaniilor electorale și vin să le transmită și mesaje pe care nu le percep, nu le înțeleg. Și dacă i le și amesteci, că uite, verdele, nu e verdele, uite roșu, nu  e roșu, uite-galben, i-ai  pierdut”, a mai spus edilul Sectorului 5.

Citește și: Cristian Popescu Piedone: ”La vârsta mea, eșecurile nu mi le mai pot permite”

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Medicul Tudor Ciuhodaru, dezvăluiri de ultimă oră despre Florin Piersic: 'Prognosticul este rezervat' 😢
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit...
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă. Ce se întâmplă cu marele actor în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Informație de ultimă oră despre FLORIN PIERSIC. Anunțul venit direct de la SPITAL
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
Horoscop zilnic, 2 mai 2024: Berbecii primesc propuneri interesante de colaborare. Scorpionii vor lua o...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Ce sărbătorim de 1 Mai?