Criză GRAVĂ de inspirație pe Facebook în politică! Ciucu a copiat mesajul de încurajare a Naționalei de la Nicușor Dan, iar Radu Popa de la Ciolacu

Criză GRAVĂ de inspirație pe Facebook în politică! Ciucu a copiat mesajul de încurajare a Naționalei de la Nicușor Dan, iar Radu Popa de la Ciolacu
Publicat: 22/06/2023, 01:17
Actualizat: 22/06/2023, 01:36

Liderii politici români nu au pierdut ocazia de a transmite, miercuri seara, pe Facebook, mesaje de încurajare pentru echipa de fotbal a României U21 în meciul cu Spania, însă postările lor au semnalat o criză gravă de inspirație. Astfel, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a copiat nu doar postarea, cuvânt cu cuvânt, de la primarul general Nicușor Dan, ci și fotografia, semnalând – deși oficial cei doi nu sunt în cele mai bune relații – cel puțin o afinitate la nivel de retorică.

Lipsa de idei nu i-a ocolit nici pe social-democrați. Astfel, deputatul PSD de Dâmbovița, Radu Popa, a copiat, la rândul său, textul postat inițial de președintele PSD Marcel Ciolacu. Ciprian Ciucu a șters însă ulterior postarea, publicată pe Facebook și „inspirată”, cuvânt cu cuvânt, de Nicușor Dan, după ce Dana Budeanu a criticat, cu inconfundabila sa ironie tăioasă, operațiunea de „plagiat” între politicieni pe Facebook. De altfel, România a fost învinsă în această seară cu scorul de 3-0 de Spania.

„NE TAVALIM PE JOS, MA!
A POSTAT CIOLACU PÃ MECI SI FINU LU DINCU AKA OPERATIUNEA RESTAURANTU, A COPIAT TEXTU EFECTIV SI L A PUS SI EL! CE E MA CU VOI MAAAAA?????
IN ACELASI TIMP SI CONCOMITENT AU ACTIONAT SI #GII PURI, CARE EFECTIV AU PUS ACELASI TEXT AMANDOI SI ACEEASI POZA! CINE V A POSTAT? ROBOTU ION?”, a scris pe Facebook Dana Budeanu, însoțind comentariul de un printscreen cu mesajele copiate.
„Operațiunea restaurantul” la care se referă Dana Budeanu în postare, despre care Gândul a scris, în exclusivitate în luna mai se referă la momentul în care generalul Florian Coldea (fost adjunct al SRI) și „strategul” Vasile Dîncu (ex-ministru al Apărării până în toamna lui 2022) au prânzit cu doamnele, alături de deputatul PSD de Dâmbovița, Radu Popa, zis ”Radu al Romaniței” (după celebrul episod de infidelitate din 2006) finul – ”cu acte în regulă” al lui Vasile Dîncu.

Ce mesaje au copiat politicienii unii de la alții

Textele, de câteva rânduri fiecare, nu ar fi solicitat intens intelectul sau timpul politicienilor, însă chiar și așa, „epigonii” nu s-au obosit să spună cu propriile cuvinte un mesaj pentru Naționala României.

„În această seară voi susține din tribună echipa de fotbal a României U21 în meciul cu Spania, partidă care se va disputa pe Stadionul Steaua, în cadrul turneului UEFA Under-21 Championship.
#HaiRomania!”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Iar Ciprian Ciucu nu a ezitat să copieze, integral, întreaga postare, pe care, la rândul său, a șters-o după ce a fost criticat.

Mesajul lui Marcel Ciolacu, copiat de Radu Popa

„Le țin pumnii în seara aceasta #tinerilor din echipa națională de fotbal Under 21!
Chiar dacă jucăm contra unei favorite precum Spania, sper în fața televizorului, alături de alte sute de mii de români, într-un rezultat care să ne facă #mândri, așa cum această echipă a reușit nu demult!
Hai #Romania!”, a scris Marcel Ciolacu miercuri seara pe Facebook, mesaj copiat, la 20 de minute distanță, de deputatul PSD Radu Popa.

„Le țin pumnii în seara aceasta #tinerilor din echipa națională de fotbal Under 21!
Chiar dacă jucăm contra unei favorite precum Spania, de aici, din tribuna legendarului Ghencea, alături de alte mii de români, sper într-un rezultat care să ne facă #mândri, așa cum această echipă a reușit nu demult!
Radu Popa a revenit, totuși, cu un mesaj original după ce a fost extrem de dezamăgit de jocul României de miercuri seara.

„Am asistat la meci și simt nevoia să spun câteva lucruri. Înfrângerea contează mai puțin, după părerea mea-nu stiu dacă se aștepta cineva să învingem Spania!?-însă modul deplorabil în care echipa s’a mișcat în teren, mi se pare descumpănitor. Nu poti câștiga cu Spania dar poti trage un sut pe poarta?! Nu poți ataca în valuri dar poți să joci cu dezinvoltura celui care nu are ce pierde? Poți să lupți ca si când stii că farmecul fotbalului e tot ce iti rămâne din acest meci? Dacă te aștepți să fii vândut pe 5-7 milioane de euro dar tu nu poți să tragi un șut pe spațiul porții de la 16m atunci vrei să păcălești și fotbalul și suporterii și pe tine însuți!
Dacă ești antrenor de echipă națională și nici dupa 45 de minute nu vezi că echipa ta nu are joc colectiv, nu poate aduna 5(cinci) pase succesive dar tu nu faci nici o schimbare semnificativă atunci…”, a scris deputatul PSD pe Facebook după meci.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
S-A DAT ORDIN pentru toată Europa. Decizia intră în vigoare chiar de astăzi, 7 MAI
O mare greșeală în sensul giratoriu. De ce nu țin cont mulți șoferi
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Kim Jong Un a primit „cadou” de ziua sa jurăminte de loialitate de la nord-coreeni