VIDEO | Cseke Attila: Propunerea INSP de carantinare zonală pentru Bucureşti şi Ilfov se va discuta vineri

Publicat: 14/10/2021, 23:45
Actualizat: 15/10/2021, 00:15

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a luat act de propunerea de carantinare zonală pentru Bucureşti şi Ilfov propusă de INSP și afirmă că se va discuta în cursul zilei de vineri, împreună cu specialiștii pentru a nu afecta persoanele care s-au vaccinat.

„Va fi o discuţie pe partea de specialişti. Comitetul tehnico-ştiinţific care este în subordinea CNSU mâine va discuta, pentru că a fost şi o solicitare sau recomandare sau o propunere a INSP legat de carantinare zonală, au folosit ei această sintagmă, în Bucureşti şi Ilfov şi aceste lucruri trebuie discutate şi pe partea de specialitate. Mâine se va discuta acest lucru, să vedem ce spun specialiştii”, a declarat Cseke Attila, joi, la Digi 24.

Ministrul a declarat că în discuția de vineri se va lua în calcul ca o eventuală carantinare să nu îi afecteze pe cei care, din responsabilitate pentru ei și pentru semenii lor, au ales să se vaccineze împotriva Covid-19.

„Este şi această discuţie legată de certificat. Nu e corect să spui oamenilor care au fost responsabili şi s-au vaccinat că nu poţi să ieşi pe stradă sau în orice loc public. E un semn de corectitudine, până la urmă. În societate trebuie să fim şi corecţi. Dacă unii sunt responsabili, au înţeles şi s-au protejat, atunci şi noi ca societate trebuie să facem acest pas. Este o discuţie care trebuie să o avem în zilele următoare, în mod cert”, a declarat Cseke Attila.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase