VIDEO | Cseke Attila: Sunt două mari provocări – capacitatea sistemului medical și asigurarea medicamentelor pentru bolnavii de Covid

Publicat: 21/10/2021, 21:01
Actualizat: 21/10/2021, 23:33

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a declarat, joi, la B1TV, că se va face o analiză a modului în care Ministerul Sănătății a pregătit valul patru al pandemiei pentru a putea fi luate măsurile corecte, dar acest lucru se va putea realiza după ce va trece această criză sanitară. Totodată, el susține că în momentul de față provocările cu care sistemul medical se confruntă, reprezintă prioritatea zero pentru România.

„Cred că principalele eforturi trebuie să fie concentrate, din partea tuturor, spre a găsi soluții zilnice. Atât cât putem să găsim și ce putem să găsim. O analiză legat de pregătirea Ministerului Sănătății, a sistemului sanitar, va trebui să aibă loc, dar eu cred că acest lucru ca trebui să aibă loc și după ce trece acest val pandemic, când se liniștesc lucrurile, dar trebuie să facem o analiză și să luăm anumite măsuri, în caz contrar vom fi iar dispuși la dezorganizare”, a declarat Cseke Attila.

Ministrul a precizat că în urma analizei pe care o va face la Ministerul Sănătății, toate lucrurile vor ieși la iveală și vor fi prezentate opiniei publice, astfel încât să poată fi luate măsuri concrete.

„Acest lucru va trebui să fie discutat cu cărțile pe față și va fi necesar să luăm anumite măsuri”, a afirmat ministrul Sănătății.

El a afirmat că România se confruntă acum cu două mari provocări – gestionarea capacității sistemului medical și asigurarea medicamentelor pentru bolnavii de Covid-19.

„Sunt două provocări ce stau în fața noastră văzând cum crește valul patru pandemic și de asta ne ocupăm în fiecare zi: de capacitatea sistemului medical de a primi pacienți, supraîncărcarea este evidentă. A doua mare provocare este aceea de asigurare a medicamentelor pentru tratarea pacienților cu COVID-19”,  a spus Cseke Attila