CTP, despre medicul Flavia Groșan: „Ce avem aici este un Maglavit perfect!”

CTP, despre medicul Flavia Groșan: „Ce avem aici este un Maglavit perfect!”
CTP, despre medicul Flavia Groșan: „Ce avem aici este un Maglavit perfect!”
Publicat: 20/03/2021, 11:51

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a criticat-o dur pe doctorița Flavia Groșan, care susține că a vindecat de COVID 1.000 de pacienți cu o rețetă secretă. Jurnalistul a citit comentariile celor care o apreciază pe Groșan.

„Le-am citit pe toate. Există o singură postare care spune: „eu nu prea înţeleg ce zice această doamnă. Văd că ăia care comentează înainte îi dau cu binecuvântările, atât”. Restul sunt ce am citit aici: „erou naţional”, „zeiţă”, „ministrul Sănătăţi (sic!)”. Cum aş putea eu să numesc aceste persoane? Le-aş numi „maglavite”. Ce avem aici este un Maglavit perfect.

Această doamnă spune că a vindecat 1.000 de oameni. Unde sunt? Dânsa are un cabinet particular. Există vreo înregistrare – cu ce stare au venit la dânsa, cum au plecat, ce diagnostic le-a fost pus, tot de către dânsa? Diagnostic pe care spune că îl pune după voce, la telefon. Ca marii vindecători din perioada sovietică, care vindecau la televizor. Se vindecau oamenii doar uitându-se la ei. Doamna vindecă prin calculator, online, nu e nevoie să te duci la ea cabinet.

Nu se ştie nici reţeta-minune, miracol pe care o foloseşte, căci doamna zice: „nu spun, că mi-o faceţi praf”. Cum să i-o facă praf cineva? Spui o reţetă şi se va verifica dacă e valabilă sau nu. Cine să i-o facă praf? Dar doamna o ţine secretă, ca să vină oamenii ca la Maglavit la dânsa, fie online, fie fizic la cabinet. Sunt atâţia care îi cer numărul de telefon. E şarlatanie, evident. Şarlatania se clasează după rezultat, nu mă interesează dacă respectivul e în toate minţile sau nu. Pe mine mă interesează ce face el”, a spus CTP, la Digi24.

CTP, atac fără milă: „Nu știu dacă are vreo problemă psihică…”

CTP a desființat acțiunile medicului și a afirmat că are, la rândul său, dreptul să pună un diagnostic „după vocea domniei sale, după figura domniei sale, după cum se comportă”.

„Dânsa spune aşa: nu se moare de COVID. Cei care mor acum nu au murit de COVID. COVID-ul e o pneumonie simplă, o răceală ceva mai gravă care poate fi vindecată cu regi, regine, valeţi şi eroi, cu o reţetă pe care nu o ştim în continuare, dar e minune. Oamenii ăia sunt omorâţi în spital, asta spune doamna. Nu ştiu dacă o spune pentru că are o afecţiune psihică.

Dacă mi se poate permite şi mie să pun un diagnostic – dacă dânsa poate să pună diagnostic după voce, la telefon, atunci am şi eu dreptul, nu? – pun şi eu un diagnostic după vocea domniei sale, după figura domniei sale, după cum se comportă şi mai ales după ce spune. Şi eu am o înţelegere şi compasiune mare pentru oamenii cu afecţiuni psihice. Viaţa a făcut să văd mulţi. Poate să aibă aşa ceva dânsa, a mai spus CTP.

Maglavit, miracol sau escrocherie?

În vara anului 1935, o Românie întreagă n-avea ochi decât pentru Maglavit, scrie historia.ro. Localitatea din Oltenia în care ciobanul Petrache Lupu pretindea că l-a văzut şi a vorbit cu Dumnezeu. Foarte repede, societatea s-a împărţit în tabere: unii i-au zis ciobanului „nebun“, alţii „sfânt“, unii au bănuit că-i vorba de o escrocherie.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult