CTP, despre „revenirea la normalitate” din 1 iunie: Nu iese decât dacă faci „armetică” cu levierul

CTP, despre „revenirea la normalitate” din 1 iunie: Nu iese decât dacă faci „armetică” cu levierul
CTP, despre „revenirea la normalitate” din 1 iunie: Nu iese decât dacă faci „armetică” cu levierul
Publicat: 10/04/2021, 08:41

Gazetarul Cristian Tudor Popescu consideră că termenul de 1 iunie 2021 înaintat de premierul Florin Cîțu, pentru revenirea „la normalitate”, este naiv.

CTP spune că declarația lui Cîțu va duce la nerespectarea măsurilor, deoarece oamenii se vor comporta ca și cum ar fi „1 Iunie” – „Domnul Cîţu spune că ne îndreptăm spre reluarea vieţii normale de la 1 iunie. Atunci vreau să vă dau o ştire: 1 iunie este astăzi. 1 iunie a fost ieri şi 1 iunie va fi mâine”, a declarat CTP, în emisiunea „Cap Limpede” de la Digi24.

CTP consideră că termenul este nerealist, deoarece avem multe infectări și vaccinarea cu AstraZeneca este afectată de controverse.

CTP: „De la 1 iunie o să fie Pământul Făgăduinței”

„Domnul Cîţu ne spune că de la 1 iunie vine lumina. Până acum a fost întuneric. De la 1 iunie o să fie Pământul Făgăduinţei – pentru că asta se înţelege. Domnul Cîţu spune că ne îndreptăm spre reluarea vieţii normale de la 1 iunie. Atunci vreau să vă dau o ştire: 1 iunie este astăzi. 1 iunie a fost ieri şi 1 iunie va fi mâine. Şi în toate zilele. Din clipa în care a pronunţat premierul Cîţu cuvintele „1 iunie”. Că aşa e! Vă amintiţi că s-a mai dat un termen de 24-48 de ore anul trecut, în legătură tot cu o relaxare – bineînţeles că ea a intrat în forţă încă din secunda următoare, după pronunţarea ei. A mai aşteptat cineva? Nici vorba! Oamenii au năvălit”, explică CTP.

(…)

Cristian Tudor Popescu: „Avem 5.000 de infectări pe zi constant…”

„Sunt în momentul de faţă 5000 de infectări pe zi constant, sunt aproape 200 de morţi pe zi constant. Mai mult decât atât, din pricina acestei vâlvătăi mediatice care a însoţit vaccinul AstraZeneca în ultimele trei săptămâni, oamenii nu se mai duc să facă AstraZeneca. Este un fapt.”, comentează jurnalistul.

(…)

„Armetica merge cu levierul”

„Deci, iată ce se întâmplă cu vaccinarea, pentru că premierul Cîţu a legat data de 1 iunie de campania de vaccinare – 10 milioane de români vaccinaţi la 1 august, dar speră să aibă vreo 5 milioane la 1 iunie. Ceea ce nu e posibil matematic. Nu-ţi dă decât dacă faci armetică, cum făcea un şef de la PSD. Armetica merge cu ranga, cu levierul – tragi, împingi şi iese. Dar la matematică, nu. E limpede că nu are cum. Mai ales că are aceste probleme cu vaccinarea AstraZeneca şi, în aceste condiţii, avem ziua Înălţării – 1 iunie, să fim serioşi”, comentează Cristian Tudor Popescu.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase